Tabi Ki  ABD – Times Meydanı

Yılbaşında Yurt Dışında Gidilecek Yerler

0 Paylaşım
0
0
0

2019 Yılını geride bırakırken bir çok insan 2020 Yılbaşında yurt dışında gidilecek yerler için tatil planlarını yapmaya başladı bile. 31 Aralık Yılbaşı gecesinin de pazar gününe denk gelmesi insanların hafta sonu tatillerini kullanmaları ve 1 Ocak olan resmi tatille birleştirerek muhteşem 3 gün geçirme fırsatı buldular. İş böyle olunca da Türkiye yerine yurt dışı turları da revaçta olmaya başladı. Yılbaşında deli gibi eğlenebileceğiniz, yılbaşının en görkemli kutlandığı ülke ve şehirleri sizin için derledik.

Yılbaşında Yurt Dışında Gidilecek Yerler

1 – Romantik Bir Yılbaşı için Fransa – Paris

2018 Yılbaşında Yurt Dışında Gidilecek Yerler Fransa - Paris
Romantik Bir Yılbaşı için Fransa – Paris

Yılbaşına eşinizle yada sevgilinizle romantik bir şekilde başbaşa geçirebileceğiniz muhteşem Paris. Her zaman romantik olan bu şehir benim içinde ayrı bir yeri olmasından sebep midir bilmem Yılbaşı içinde vazgeçilmez duraklardan biri oluyor.

Dikkat etmeniz gereken noktalardan biri Eyfel Kulesi ve çevresi çok kalabalık olması. İzdiham derecesinde olan kalabalık içine çocuğunuzla birlikte gitmenizi tavsiye etmem. Bunun dışında Eyfel’in ihtişamlı gösterişli ışık şöleni sizleri adete büyüleyecek.

2 – Zengin Bir Gece İçin ABD – Las Vegas

Zengin Bir Gece İçin ABD - Las Vegas
Zengin Bir Gece İçin ABD – Las Vegas

Ben bu yıl paraya kıyacağım diyenlerdenseniz, Las Vegas tam size göre bir yer. 🙂 Yeni yıla şanslı girmeniz için de bir çok seçenek mevcut olan Vegas’ta sokaktaki yılbaşı partileri, ünlü otellerin düzenlediği sıradışı kostümlü partiler ve şehrin her yerinden görebileceğiniz muhteşem havaii fişek gösterileri kaçırılmayacak eğlenceler arasında.

3 – Gerçekten Soğuk Ama Eğlenceli Bir Gece İçin Rusya – Moskova

Gerçekten Soğuk Ama Eğlenceli Bir Gece İçin Rusya - Moskova
Gerçekten Soğuk Ama Eğlenceli Bir Gece İçin Rusya – Moskova

Tatil konusunda da en uzun tatile sahip olan Ruslar’ın yılbaşı için ayırdıkları tatil günü 9 gündür ve 9 Ocak’ta iş başı yaparlar. Moskova‘da buz gibi havanın hiç kimseyi etkilemediği 23:50 civarı sokaklara doluşan insanların havai fişek yarıştırmaları kendi aralarında bir gelenek olmuştur. En önemli olanı Kızıl Meydandır. Bu havai fişek gösterisine sizde eliniz de içkinizle sokak aralarında eşlik edebilir müthiş eğlenebilirsiniz.

4 – Tabi Ki  ABD – Times Meydanı

Tabi Ki  ABD - Times Meydanı
Tabi Ki  ABD – Times Meydanı

New York! Tabi ki de en görkemli şölenin olduğu yerlerden biri. Times Meydanı en kalabalık yerlerin başında geliyor. Klasikleşmiş olan 1907 senesinden beri Meydan’daki bir binadan sarkıtılan dev kristal top indirilir. Bu geleneğin adı da Ball- Drop’tur. Topun aşağı indirilmesine başlanmasıyla birlikte geri sayım başlamış olur ve top tam olarak indiğinde bir önceki sene artık geri de kalmıştır ve yeni yıl coşkusu o sıra herkesin sevinç ve mutlulukları arasında kutlanır.

5 – Ve Barselona

Ve Barselona
Ve Barselona

Değişik bir geleneğe sahip olan Katalan‘lar önce herkes gibi ailecek güzel bir akşam yemeği ziyafetinden sonra saat 00:00 a  yaklaştığında sokaklara sökülerek yanlarına aldıkları 12 adet üzüm tanesini yiyorlar ve bunun adına şans üzümü diyerek kendilerine şans getireceğine inanıyorlar. En popüler içkileri olan İspanyol Şarabı Cava ile sabaha kadar eğlencenin keyfini sürüyorlar.


Tüm bu lüksün dışında daha mütevazı bir Yılbaşı isterseniz de tüm tur şirketleri bunlar için hazır bekliyor durumdalar. Sizlere tavsiye edebileceğim yerler arasında Balkanlar başta olmak üzere Üsküp, Tiran, Priştine şehirlerini de deneyebilirsiniz.

Bu da olmaz derseniz, Türkiye’de de gidip eğlenebileceğiniz bir çok yer mevcut yazımızı okuyarak bilgi alabilirsiniz.

2019 yılbaşında yurt dışında gidilecek yerler bu kadar.

# 2019 yılbaşında Türkiye’de gidilecek yerler yazısına buradan ulaşabilirsiniz.

Sizin de önerebileceğiniz yerler varsa bunları yorum kısmını kullanarak bizimle paylaşabilirsiniz. Facebook sayfamızı takip etmeyi ihmal etmeyin.

Mutlu Yıllarınız Olsun..

0 Paylaşım
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

You May Also Like