Bozcaada Pansiyon

Bozcaada Gezi Rehberi

0 Paylaşım
0
0
0

Bozcaada Çanakkale’ye bağlı Türkiye‘nin 3’üncü en büyük adasıdır. Karaya uzaklığı 6 km’dir. Şarap üretimi adada oldukça yaygındır ve yaz mevsiminde tam bir turist yeridir. Bozcaada gezi rehberi yazımıza başlayalım.

Bozcaada’ya Nasıl Gidilir?

Bozcaada gezi rehberi yazımızda en çok merak edilen konu adaya nasıl gidilir? Çanakkale’den sonra Geyikli-Bozcaada tabelalarını takip ederek yaklaşık 50 dakikada Geyikli Yükyeri Feribot İskelesi’ne ulaşılıyor. İzmir yönünden gelirken, Çanakkale’ye gitmeden Ezine ve Geyikli tabelalarını takip ederek iskeleye ulaşabilirsiniz. Araba kullananlar İstanbul-Bozcaada arasında gidip gelirken Yenikapı – Bandırma hızlı feribotlarını da kullanabilir. Hergün sabah ve akşam saatlerinde yapılan seferlerde yolculuk ortalama 2 saat sürüyor. Bandırma’dan sonra Lapseki-Çanakkale üzerinden Geyikli’deki iskeleye varmak 3 saati buluyor. Alternatif olarak Bandırma’dan sonra Biga-Çan-Bayramiç güzergahı da takip edilebilir. Bu yol diğeri kadar rahat olmasa da manzarası daha güzel. 🙂 Bunlara ek olarak Gökçeada ve Bozcaada arasında da düzenli olarak hergün gemi seferleri yapılmaktadır.

Bozcaada Gezi Rehberi
Geyikli İskelesinde beklerken

Bozcaada’ya otobüsle gidecekseniz öncelikle Geyikli’ye giden bir otobüs firmasından bir bilet satın almalısınız. Yolculuğunuz İstanbul’dan 6-7 saat sürdükten sonra otobüsün sizi bırakacağı iskeleden Geyikli Bozcada seferi yapan GesTaş feribotuna binip adaya geçebilirsiniz. Adaya geldiğinizde sağ tarafınızda minibüs durağını göreceksiniz. Biraz daha ilerlediğinizde ise taksi durağını bulabilirsiniz. Minibüsler kişi başı 2016 yazında 4 TL idi. Eğer araba ile gitmediyseniz biraz pahalı olduğunu söylemeliyim. 🙂

Bozcaada’da Nerede Kalınır?

Bozcaada gezi rehberi yazımızda en çok sorulan soru Bozcaada’da nerede kalınacağıdır. Bozcaada’ya geldiğiniz zaman konaklamak için oldukça şirin ve güzel hoteller bulabilirsiniz. Tavsiye edebileceğim en iyi konaklama yerlerinden merkezde olan Bozcaada Pansiyon. Sıcak ve samimi bir ortam için gidebileceğiniz en iyi yer diyebilirim. Ama ben evimi sırtımda taşıyanlardanım diyorsanız biz gibi 🙂 Kamp alanları içinde bir çok güzel yer var Bozcaada’da. Biz Ada Camping’te 4 gece kalmıştık ve gayet memnun kaldık. Kamp alanında ortak alan olarak mutfak, sıcak su, duş, tuvalet mevcut. Ayrıca yemek yiyebileceğiniz bir büfe de var. Denize olan uzaklığı yürüyerek 5 dk. ulaştığınız plaj ise Ayazma Plajı.

Bozcaada’da Gezilecek Yerler (Bozcaada Gezi Rehberi)

Bozcaada gezi rehberi yazımızda anlatabileceğimiz çok fazla gezilecek yer var. Eğer Bozcaada’daysanız gezebileceğiniz bir çok yer var. Ada deyip geçmeyin Bozcaada Türkiye‘nin üçüncü büyük, Ege Denizi’nde ise Gökçeada’dan sonra ikinci en büyük adasıdır. İlk olarak adanın doğu kıyısındaki merkezinde yer alan Bozcaada Kalesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

Bozcaada Kalesi

blank
Bozcaada Kalesi

Bozcaada gezi rehberi yazısında ilk dikkat çeken yer Bozcaada’nın girişinde yer alan kalesidir. Kale haftaiçi ziyaretçilerine kapılarını açmakta ve giriş ücreti olarak öğrenci için sadece 3 TL ödeyerek kalenin eşsiz manzarası ve tarih kokusuna hayranlık duyabilirsiniz. Daha sonra kaleden çıkıp kendinizi adanın müthiş renkli ve eğlenceli sokaklarına bırakın. 🙂 Hediyelik eşya almadan dönmem diyenler için merkezde bulunan panayırı gezmelerini tavsiye ederim. Sevdikleriniz için hatıra olarak saklamaktan zevk duyacakları bir çok hediyeyi burada bulabilirsiniz.

Bozcaada gezi rehberi sırasında dikkatimizi en çok çeken şey ada satılan şaraplar oldu. Konaklayacağınız yere dönmeden mutlaka bir Bozcaada Şarabı almalısınız. Adanın çoğu yerinde de göreceğiniz bir çok üzüm bağları bulunmakta ve oranın halkı geçimlerinin çoğunu şarap yaparak kazanmaktadır.

blank
Bozcaada’nın Renkli Sokakları

Talay, Corvus ve Amadeus şarap fabrikaları yaz sezonu boyunca talebe göre tur düzenliyor. Bu turlarda fabrikayı gezerek şarap yapımı ile ilgili detaylı bilgiler edinebilirsiniz.

Bozcaada Müzesi

Ziyaret ettiği yeri yakından tanımak isteyenler ve tarihsel geçmişi sevenler için eşi bulunmaz bir yer. Bozcaada gezi rehberi yazımızı okuyupta burayı görmeden adadan ayrılmamanızı tavsiye ederim. Kendini sürekli genişleten bir müzeyle karşılaşacaksınız. Müze 01 Mayıs – 31 Ekim 10.00 – 20.00 saatleri arasında açık bulunmaktadır.

Rüzgar Gülleri ve Bozcaada Feneri

Bozcaada Gezi Rehberi yazımızın en meşhur yerlerinden biridir. Ada da Haziran 2000’de Batı Burnu civarında bir rüzgâr enerjisi santrali kurulmuştur. Burada bulunan Rüzgar Gülleri ve Bozcaada Feneri adaya sağladığı fayda dışında turistik bir yer halini almış ve karşıladığı gün batımı manzarasıyla ziyaretçilerinin gönlünü fethetmiştir. Buraya ulaşımı eğer yürüyerek yapmak istiyorsanız yanınıza almanız gereken bir el feneri, su ve tabi ki Bozcaada şarabı. 🙂 Şarap göreceğiniz gün batımında size eşlik etmesi için. Ama bunun dışında motosiklet veya bisiklette kiralayabilirsiniz ki bu sizin için daha iyi olur. Çünkü dönüş yolu sırasında hava karanlık olacağından biraz tehlikeli olabilir. Biz yürüyerek gidip dönüşte otostop çekmek zorunda kalmıştık. 🙂

Bozcaada Rüzgar Gülleri ve Bozcaada Feneri

Bunlar dışında kiralayacağınız bir motosiklet yada bisiklet ile etrafta bulunan bir çok koyu gezip muhteşem ada manzaralarında unutulmaz fotoğraflar çekerek anılarınıza bir yenisini daha ekleyebilirsiniz. Bozcaada gezi rehberi okurlarımıza mutlaka tavsiye ediyoruz.

Bozcaada Plaj ve Koyları

Bozcaada gezi rehberi yazımızda sizler için adadaki en güzel koyları gezip sizlere aktardık.

Ayazma Plajı

Bozcaada gezi rehberi yazımızın en çok ziyaret edilen plajıdır. Özellikle ince taneli, altın sarısı kumu, etrafındaki restoran ve kafeler nedeniyle kesinlikle adanın 1 numaralı plajıdır. Sessiz ve Sakin oluşu da cabası. 🙂 Ayrıca geceleri gökyüzündeki yıldızları izlemeniz için diğer plajlara göre daha az ışıklı olduğundan yıldızların çokluğunu ve netliğini daha iyi görebilirsiniz.

Bozcaada Ayazma Plajı

Habbele Plajı

Bozcaada gezi rehberi yazımızda bir başka dikkat çeken plajdır. Ayazma Plajı ile peş peşe olan bu plaj da en az Ayazma kadar muazzam bir sahile sahiptir.

Bozcaada Habbele Plajı

Beylik Koyu

Daha çok plajın başında bulunan Batık Gemi ile anılmaktadır. Plaja inmeden yol üzerinde durarak denizin berraklığını ve manzarasının güzelliğini Bozcaada gezi rehberi okurlarımıza mutlaka görmelerini tavsiye ederim. Konumu.

Bozcaada Beylik Koyu

Akvaryum Koyu

Sessizlik ve sakinlik arayanlar , kafamı dinlemeye ihtiyacım var diyenler için eşsiz bir koy. Burada denize girmek müthiş. Soğuk olan suyu sizi korkutmasın. 🙂 Berraklığından ödün vermeyen bir koy daha. Giderken yanınıza mutlaka şemsiye ve sandalye götürmenizi tavsiye ederim. Çünkü herhangi bir şezlong bulamazsınız.

Bozcaada gezi rehberi yazımız hakkında sorularınızı yorum kısmından iletebilirsiniz.

Bozcaada’ya yakın diğer yerler.

Mutlu ve Cesur Kalın…

0 Paylaşım
7 yorum
    1. Merhaba Ferit bey öncelikle geç verdiğimiz cevap için özür dileriz gözden kaçırmışız. Çadırımızın Markası Husky modeli Bizam 2 (Light Green).

  1. çok güzeldir buraları gezmek. Sitenizde dolaşırken inanılmaz zevk aldim. Eskiden arkadaşlarla turlar düzenlerdik ve yurdun dört bir yanını gezerdik. İlham verdiniz bana sitede dolaşıp gördüklerime hayran kaldım ., ruhumu canlandırdınız teşekkürler.

    1. Arkadaşla, sevdiklerinle yaptığın seyahatler daha başkadır. Yaptığınız gezileri tekrarlayın. Sakın gezip görmekten vazgeçmeyin. Mutlu ve Cesur kalın ??

  2. ilk defa böyle açıklayıcı ve hoş bir yazı okudum tamamen Bozdaada Rehberi olmuş ellerine sağlık. Sürekli sizi takip etmekteyim, kaleminize sağlık

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

You May Also Like

Pamukkale Gezi Rehberi

Alanya‘dan İstanbul‘a dönüşümde son yolculuğum Denizli’de ki Pamukkale Travertenleri olmuştu. Tamamen doğa harikası olan bu Travertenleri kaynaktan çıkan 35 derece…

Bolu Gezilecek Yerler

Türkiye‘de gidebileceğiniz her mevsim bir yer bulabilirsiniz. Bolu şehri bunlardan bir tanesi. İster kışın gidin isterseniz sonbaharda yada…