Niagara Şelalesi Amerika ile Kanada sınırı arasında yer almaktadır. Bu iki ülkeyi Niagara nehri birbirinden ayırıyor. Dünyanın en büyük şelalelerinden biri olan Niagara’nın toplamda 3 tane dökülme noktası vardır. Bunlar şu şekildedir:

  • Horseshoe (Atnalı Şelalesi) bunların en büyükleridir.
  • American Falls (Amerikan Şelalesi)
  • Bridal Veil Falls (Bridal Veil Şelalesi)

Niagara şelalesi, New York‘tan 6 saat, Toronto’dan 1,5 saat uzaklıktadır. Şelale yılda 12 milyondan fazla ziyaretçi çekiyor. Bu yüzden Amerika yada Kanada seyahatiniz varsa bu yeride mutlaka görün derim. Gerçekten görülmeye değer bir güzelliği var.

Niagara Şelalesi’ne Nasıl Gidilir?

Niagara İlçesi

Niagar Şelalesi’ne en yakın büyük şehir New York City’dir. New York’tan uçakla, otobüsle, araba kiralayarak yada bir turla Niagara’ya gelebilirsiniz.

New York uçak bileti bulmak için sitemizdeki uçak bileti sitelerini inceleyebilirsiniz.

Eğer tek gidecekseniz bir turla, grup olarak gideceksiniz araba kiralamanızı tavsiye ederim.

New York’tan Niagara Şelalesi’ne turlar 1 yada 2 gece konaklamalı şeklindedir. 1 gece konaklamalı turlar 400 dolardan 2 gece konaklamalı turlar 600 dolardan başlamaktadır. Turlarda ulaşım uçakla yapılmaktadır ve uçuş süreleri 60 dakikadır. Turlar hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Niagara’da Nerede Kalınır?

Niagara’ya ulaştığımızda daha ucuz olur ve ilçedeki en yüksek otel olduğundan güzel bir Niagara şelalesi manzarımız olur diye Casino oteli olan Seneca Niagara Resort’ta kalmak istemiştik. Maalesef umduğumuz olmamıştır. Otel sonuna kadar doluydu. Bizde biraz daha pahalı olan Sheraton otelde kalmıştık. 4 kişi olduğumuz için kişi başı 50 dolara gelmişti. Aslında fena sayılmaz. Size tavsiyem bizim ilk kalmaya çalıştığımız yerde erken rezervasyon yapıp kalmanız. Ordaki manzaranın gerçekten güzel olacağını düşünüyorum.

Niagara Şelalesi Gezi Rehberi

Niagara’ya gece ulaştığım için akşam karanlığında fazla birşey görememiştim. O yüzden sabah uyanır uyanmaz doğru şelaleye gittim. Niagara Şelalesi’ni daha rahat görebilmek için Amerikalılar bir gözlem kulesi (observation tower) inşa etmiş. Bu gözlem kulesine 3 dolar vererek girebilirsiniz. Adı her ne kadar gözlem kulesi olsa da daha çok köprü diyebilirim. Köprünün en ucuna gidip çok güzel bir açıdan şelalenin akışını izleyebilirsiniz. Köprü üzerinden şelaleyi seyrederken oluşan gökkuşağınıda görebilirsiniz. Youtube videomda nasıl göründüğünü çektim.

Niagara, Gözlem Kulesi
Niagara Şelalesi ve Gökkuşağı
Niagara Şelalesi
Niagara Şelalesi & Ben
Niagara Şelalesi

Bu köprünün kule kısmında bir asansör mevcut. Bu asansör sizi aşağıda yer alan tekne turu gemilerine götürüyor. Tekne turu ücreti 20 dolar ve bence kesinlikle değer. Tur yaklaşık 30 dakika sürüyor ve en büyük şelale olan Horseshoe (Atnalı Şelalesi)’ne kadar gidiyor.

Niagara şelalesinden dakikada 168 bin m³ su aktığı için etrafta sürekli yağmur yağıyormuş gibi ıslanacaksınız. Bu yüzden tekne turuna başlamadan önce size mavi renk yağmurluk verecekler. Neden mavi diye soruyorsanız bu Amerika ile Kanada arasında bir anlaşma sanırım. Çünkü aynı tekne turu Kanada sınırında da yapılıyor. Amerikalılar mavi renk yağmurluk, Kanadalılar kırmızı renk yağmurluk giyiyorlar. Böylece hangi teknenede Amerikalılar hangisinde Kanadılar var ayırt edilmiş oluyor. Bana ilginç gelmişti. 🙂

Gözlem Kulesi
Niagara Nehri
Niagara Tekne Turu Kuyruğu

Tekne turu başladığında solunuzda görüceğiniz ilk şelale American Falls yani Amerikan Şelalesi olacak. Bu şelale biraz kayalıklı ve Horseshoe (Atnalı Şelalesi)’ya göre biraz daha küçük. Niagara nehrinden gelen suyun %10’luk bir kısmı bu şelaleden dökülmektedir. Geri kalan suyun çoğunluğu ise Atnalı Şelalesi’nden dökülür. Atnalı Şelalesini geçtikten sonra hemen yanında oldukça ufak bir şelale daha var. Buda Bridal Veil Falls (Bridal Veil Şelalesi)’dir. 3 şelale arasından en küçüğüdür.

Amerikan Şelalesi - Niagara
Tekneden Amerikan Şelalesi

Amerikan Şelalesi ile Atnalı Şelalesi’ni arada yer alan Goat adası Türkçesiyle Eşek adası ayırmaktadır. Burayı daha sonra ayrı bir şekilde gezebilirsiniz. Tekne Eşek adasını da geçtiğinde Atnalı Şelalesi’ne gelmiş olacaksınız. Burada akıntı çok fazla olduğu için tekne zorlukla Atnalı Şelalesi’ne yaklaşabiliyor. İyice yaklaştığınızda üzerinize sağanak yağmur yağıyormuş gibi su dökülüyor. Burada göreceğiniz görüntü muhteşem olacak. Tonlarca suyun size doğru akışını izlemek gerçekten inanılmaz. Tekne bu noktada yaklaşık 5 dakika kadar durabiliyor. O yüzden burada geçireceğiniz vakti iyi kullanın. Youtube videoma buraya tıklayarak seyredebilirsiniz. Videoda da göreceğiniz gibi sulardan göz gözü görmüyor.

Niagara, Atnalı Şelalesi

Tekne buradan sonra kalktığı limana geri dönüyor. Asansörle gözlem kulesine çıkmadan önce görmenizi istediğim bir yer daha var. Bu yüzden yağmurluğunuzu çöpe atmayın. Tekneden indikten sonra asansöre doğru giderken solda ufak bir patika var. Bu patikayı takip ettiğinizde Amerikan Şelalesi’nin yanına kadar ulaşabilirsiniz. Bu noktaya ulaştığınızda şelalenin önünde oluşan gökkuşağını izleyebilirsiniz. Sizin için çektiğim youtube videoma buradan bakabilirsiniz.

Gözlem kulesi çıkışında hediyelik eşya dükkanı bulunuyor. Buradan kendinize hatıralık bir süs eşyası alabilirsiniz. Benim gezme fırsatım olmadı ama size mutlaka Goat adasını da gezmenizi tavsiye ederim. Eminim ki oradan da Niagara şelalerini güzel bir açıdan izleyebilirsiniz.

Bunun dışında gece dışarı çıkmak isterseniz size çok ilgi çekici bulduğum The Griffon barını tavsiye edebilirim. Oldukça hoş menüsü dışında bu barı özel ve ilginç kılan 222 adet bira çeşidinin bulunması. Evet bu rakamı görünce bende çok şaşırmıştım 🙂

The Griffon Barı

Niagara’da geçirdiğim son geceydi. Buradan Lake Placid‘e geri dönmüştüm. Niagara Şelalesi gezi rehberi yazım hakkında merak ettiğiniz bir konu varsa, yorum kısmından iletebilirsiniz.

Amerika’da yaşamak gibi bir planınız varsa, buradan Green Card Başvurusu Nasıl Yapılır? yazımızı okuyabilirsiniz.

Mutlu ve Cesur Kalın…

Serdar Cihan Cesur

Gezi Yazarı, gezmeyi ve yeni maceralara atılmayı seven biriyim. Artık yalnız olmadığım bu yolda biz Cesur Gezgin'ler her fırsatta yollara koyuluyup yeni maceralara atılıyoruz. Hayatın anlamını yakalamaya çalışıyoruz.

View Comments

Share
Published by
Serdar Cihan Cesur

Recent Posts

Pekcan Havuz: Tasarım ve İnşaatta Bir Sanat Ustası

1994 yılında İzmir'in dinamik atmosferinde kurulan Pekcan Havuz, başlangıcından bu yana kalite, yenilik ve müşteri…

2 gün ago

Huzur ve Konforun Buluşma Noktası: Kiralık Yazlık Villalar

Ege'nin serin sularına kıyısı olan, tarihi zenginlikleri ve doğal güzellikleriyle ünlü bir tatil beldesinde, hayalinizdeki…

1 ay ago

Kanada Vizesi İçin Danışmanlık Hizmeti

Kanada ile Türkiye arasında devamlı olarak karşılıklı seyahat gerçekleşir. Özellikle bu konuda iyi ilişkileri bulunan…

4 ay ago

Bütçe Dostu Bir Tatil İçin Hangi Hazırlıkları Yapabilirim?

Tatillerde çoğu zaman evdeki hesap çarşıya uymaz. Tatildeyken mutlaka hesaba katmadığınız, tahmin etmediğiniz harcamalarla karşılaşabilir…

9 ay ago

2023’te Danimarka Kopenhag Seyahatleri İçin Vize İşlemleri

Danimarka'nın başkenti ve nüfus bakımından en büyük şehri olan Kopenhag tarihi, kültürü ve doğal güzellikleri…

11 ay ago

İsveç’in Başkenti Stockholm’de Nerede Kalınır?

İsveç'in başkentine kısa bir mola vermeyi mi düşünüyorsunuz? 14 adaya yayılmış ve 59 köprüyle birleştirilmiş…

12 ay ago