Erken Rezervasyon Nasıl Yapılır?

0 Paylaşım
0
0
0

2020 yılı için erken rezervasyon fırsatlarını kaçırmamak için neler yapılmalıdır diye herkesin kafasında soru işaretleri mutlaka vardır. 2020’de erken rezervasyon nasıl yapılır? Erken rezervasyon tarihleri ne kadar süre öncedir gibi tüm sorular kafa karıştıran ve merak uyandıran sorulardır.

2020 Erken Rezervasyon Nasıl Yapılır? yazımızı inceleyerek en avantajlı tatil fırsatlarını kaçırmadan tatilinizi yapabilirsiniz. Ekim – Kasım ayları bu fırsatlar için en uygun aylardır. Şimdi adım adım 2020 Erken Rezervasyon Nasıl Yapılır? diye bir inceleyelim.

Erken Rezervasyon Nasıl Yapılır?

1- İlk önce tatil tarihinizi belirleyin.

Erken rezervasyonun ilk ve en önemli kuralı tatil tarihinin kesin ve net olmasıdır. Kesin olmayan tarihler daha sonradan değişme ihtimalinin olması durumunda tüm tatil planınızı suya düşürür ve tüm avantaj ve fırsatları kaçırmış olursunuz. Bu nedenle de yapacağınız ilk iş tarih belirlemek olmalıdır.

2- Tatil için yurt içi veya yurt dışı bir bölge seçin.

Gitmek istediğiniz yer yurt içinde mi yurt dışında mı olacak? Yurt dışında bir ülke olacaksa vize gerekli mi? Vize için gerekli evrakların toplanması için gereken süre de olacaktır. Vizenin çıkma süresini de eklersek bunların hepsi için en az 15 güne ihtiyacınız vardır. Bu zamanı da göz önünde bulundurarak yurt dışı seçimi yapın. Avrupa ülkeleri için geçerli olan Schengen vizesini 7 Adımda Schengen Vizesi Nasıl Alınır?  yazımızı okuyarak öğrenebilirsiniz. Gideceğiniz yer yurt dışı ama vizesiz bir ülke ise o ülkeye ait para birimi dahil kısa bir araştırma yapın. Vizesiz Ülkeler Listesi – 2017 yazımızı okuyarak vizesiz ülkeler hakkında da bilgi sahibi olabilir ve buradan seçim yapabilirsiniz. Yok ben kendi ülkemde tatil yapacağım diyorsanız da bunun için sadece kendinize bir bölge ve il seçmeniz yeterli olacaktır.

3- Seçtiğiniz yerdeki otelleri araştırın.

Seçimlerinizi tamamladıktan sonra yapacağınız ilk şey kendinize bir seyehat acentası bulmak. Yani internetten alacağınızı varsayarsak tatil siteleri veya erken rezervasyon otelleri siteleri bulmak. Bu siteler arasında bütçenize en uygun oteli bulup bir kaç farklı firmada otelinizin karşılaştırmasını yapın. Aralarındaki en uygun fiyatlı otel için rezervasyon yapın.

4- Otel rezervasyon siteniz ile iletişime geçin ve otelinizin ücretsiz iptal seçeneği olduğundan emin olun.

Erken rezervasyon otelinizi seçtikten sonra rezervasyonunuzu iptal etmeniz durumunda iptal için ücret talep edip etmediklerini öğrenin. Bu önemli bir ayrıntıdır her zaman. Rezervasyonu yaptıktan sonra farklı bir yerde farklı bir otel bulup daha uygun fiyata gitmek varken seçmiş olduğunuz otele mecbur olarak gitmek tatilinizin keyfini belki biraz kaçırabilir. Bunu yaşamamanız için mutlaka iptal seçeneğini öğrenin. Sayfa üzerinde göremediğiniz her aklınıza takılan soruyu da otelin iletişim bilgilerinden ulaşarak sorun.

5- Ulaşımın dahil olduğu otel paketleri seçeneklerine göz atın.

Sizin için avantajlı olacağını düşünürseniz eğer ulaşımında dahil olduğu otel ve tatil paketli seçenekler var bunlara da göz atarak ulaşımınızı da vereceğiniz bütçeye eklemiş olabilirsiniz. Ama ben kendim ayarlarım diyorsanız bu seçeneği göz ardı edebilirsiniz.

6- Garanti fiyat uygulaması olup olmadığını sorun.

Erken rezervasyon sisteminde otel fiyatları acenteden acenteye farklılık gösteriyor. Bunun nedeni tur firmalarının otelden işletmeleriyle garanti oda üzerinden anlaşma yapmış olmasından kaynaklanıyor. Firma otelden odaları garanti satacak şekilde satın alıyor ve odalarını satmak için fiyatlarında indirim yapıyor. Başka bir yerde daha iyi bir fiyat bulduğunuzda, bunun ücret farkını size ödeyip ödemeyeceklerini mutlaka sorun..

7- Ulaşımınızı nasıl sağlayacağınız konusunda karar verin. (Uçak,otobüs,özel araç)

Seçtiğiniz otel veya tatil için ulaşım dahil değil ise ulaşımı nasıl sağlayacağınız konusunda karar verin. Uçak ile seyahat edecekseniz uçaklar için önceden bilet almak oldukça uygun fiyatlı olabiliyor. Otobüs ile gidecekseniz yine önünüzde bir çok seyahat acentası var ve aralarında en güvenilir ve uygun fiyatlı otobüs firmasını seçin. Eğer kendi aracınız ile gidecekseniz öncelikle Özel Araç ile Yurt Dışına Nasıl Çıkılır? yazımızı okuyabilirsiniz. Tavsiye edeceğim bir bilet firması olarakta Turna.com a uygun fiyat garantisi altında göz atabilirsiniz.

8- Ulaşım biletinizi alın ve iptal ücreti almadıklarından emin olun.

Ulaşım kısmını da halledip bilet aldıysanız eğer bilet tarihindeki değişiklik veya iptal için ücret alıp almadıklarını acentanın internet sitesinden veya şirket iletişim bilgilerinden direk firma ile görüşüp bu bilgiyi edinebilirsiniz.

9- Erken rezervasyon sigortası yaptırın!

Erken rezervasyon sigortası alındıktan sonra iptal işleminizi tatil yapacağınız tarihten 72 saat önce iptal ettirmelisiniz. Bu süre zarfında iptal işlemi yaptırırsanız %100 koşulsuz ve kesintisiz ücret iadesi yapılıyor. Fakat 72 saat kuralını geçtiyseniz malesef iade için herhangi bir talepte bile bulunmaya hakkınız olmuyor. Bu sebeple de Erken rezervasyon sigortası önemli bir ayrıntıdır.

10- Her şeyin tam olduğundan eminseniz arkanıza yaslanın ve tatilinizin hayalini kurmaya başlayın…

İşte bitti! Artık arkanıza yaslanarak belirlediğiniz ve istediğiniz tatilin hayalini kurabilirsiniz. Yaptığınız en önemli şey zamanında karar vermek, resmi tatil ve izin dönemlerini önceden ayarlamak ve harekete geçmek. Tur şirketlerini derinlemesine mercek altına alıp uygun fiyata tatil yapma şansını sizde yakalamalısınız…

2020 erken rezervasyon yazımız hakkında merak ettiklerinizi bize yorum kısmından iletebilirsiniz.

0 Paylaşım
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

You May Also Like