Fethiye Ölüdeniz Yamaç Paraşütü

Fethiye Gezi Rehberi

0 Paylaşım
0
0
0

Fethiye, Akdeniz Bölgesi’nin batısında, Muğla iline bağlı bir ilçedir. Özellikle turizm açısından gelişmiş olan bir yerdir. Ölüdeniz Fethiye’nin en meşhur yeridir. İşte Fethiye gezi rehberi yazımız…

Fethiye’ye Nasıl Gidilir?

Fethiye gezi rehberi okurlarımızın en merak ettiği şey Fethiye’ye nasıl gidilir. Fethiye’ye hava yoluyla ve kara yoluyla ulaşabilirsiniz. Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı‘ndan hergün uçuşlar düzenlenmektedir. Fethiye’ye en yakın havalimanı Dalaman Havalimanı‘dır. Arabanızla gitmek isterseniz de Ankara üzerinden gelecekseniz Ankara-Sivrihisar-Afyon-Burdur-Tefenni-Çavdır-Söğüt-Kemer-Fethiye güzergahını izleyebilirsiniz. İstanbul yönünden gelecekseniz de, İstanbul-İzmit-Sakarya-Kütahya-Afyon-Burdur-Tefenni-Çavdır-Söğüt-Kemer-Fethiye güzergahını izleyebilirsiniz. İzmir’den ulaşım düşünenler için İzmir-Aydın-Muğla-Dalaman-Fethiye güzergahı uygun olacaktır.

Fethiye’de Nerede Kalınır?

Fethiye’ye gidişimiz Doğadayız turuyla olduğundan her şeyimiz dört dörtlük ve düzenliydi. Bu bakımdan Doğadayız ailesine teşekkür ederiz. Turla kaldığımız otel ise Edasu Hotels. Otel konum itibariyle Ölüdeniz’e minibüsle 10 dakika mesafede yer alıyordu ve minibüsler çok kısa aralıklarla gece geç saatlere kadar sefer yapıyordu. Bu yüzden arabanızla gitmemiş olmanız size bir şey kaybettirmeyecektir. Tabi ki bir tur tercih etmediyseniz. Hotel seçenekleri çok fazla olduğundan hemen hemen bütün her yerde konaklayabilirsiniz ama erken rezervasyon yapmayı unutmayın 🙂 Özellikle Türkiye‘de herkesin de bildiği gibi sezonluk yerlerde kalacak yer sıkıntısı yaşanmakta bu yüzden de kışın rezervasyon yapıp yaz tatilini garantiye alanlar en iyileri. Fethiye gezi rehberi okurlarımıza konaklama bölgeleri olarak Fethiye Merkez, Ölüdeniz, Çalış Plajı ve Kelebekler Vadisi’ni önerebilirim. Eğlence arayanlar için kesinlikle Ölüdeniz’de kalmalarını tavsiye ederim 🙂 Ama ben kafa dinlemek istiyorum, dinlenmeye geldim, ofisten çok yoruldum diyorsanız da bence Kelebekler Vadisi’n de kalmalısınız. 🙂

Fethiye’de Gezilecek Yerler (Fethiye Gezi Rehberi)

Fethiye gezi rehberi yazımızın en merak edilen konusu nerelerin gezileceğidir. İşte Fethiye’de geizelecek yerler.

12 Adalar

Fethiye 12 Adalar
Fethiye 12 Adalar

Bizim turla gitmiş olmamız tabi ki bir yandan avantaj bir yandan da dezavantaj oldu. Katıldığımız tur içinde öncelikle 12 Adalar tekne turuyla başlayarak oldukça hareketli ve ekstrem sporlarla devam etti. 🙂 Tur dışında da kendiniz bireysel olarak tur içinde yapılan her şeyi yapabilirsiniz. Örneğin; Ölüdeniz’den 12 Adalar için her gün turlar düzenleniyor.

Jeep Safari

Fethiye Gezi Rehberi Jeep Safari
Fethiye Jeep Safari

İkinci günde Jeep Safari yapmıştık. Herkesin sıcaktan oldukça bunaldığı yerde insanların ellerinde ki su kovalarıyla sizleri ıslatmalarına müsaade edeceksiniz ve çok eğleneceksiniz. 🙂 Başka hiç bir safariye benzemeyen bu etkinliği tüm Fethiye gezi rehberi okurlarımıza denemelerini tavsiye ederiz.

 

 

Tüplü Dalış

Üçüncü günde Tüplü Dalış yaparak Akdeniz sularının da dibinde ki canlı yaşamı deneyimlemiş olduk. Daha sonrasında alacağınız Tüplü Dalış sertifikanız da sizde yazılı bir hatıra bırakacak. 🙂

Fethiye Tüplü Dalış
Fethiye Tüplü Dalış

Dalaman Çayı

Dördüncü günde Dalaman Çayı’nda Rafting R3-R4. Mutlaka denenmesi gereken bir spor. Eğer sizde bizim gibi kondisyonu birazcık eksik biriyseniz ertesi gün sizin için biraz vücut ağrısı yapabilir. 🙂

Dalaman Çayı Rafting
Dalaman Çayı Rafting

Beşinci günde; bir su parkına gidip delicesine kaymak ve serbest düşüş yapmak adrenalini tavana çıkartan aktivite olmuştu bizim için.

Babadağ Yamaç Paraşütü

Fethiye Gezi Rehberi Ölüdeniz Yamaç Paraşütü
Fethiye Ölüdeniz Yamaç Paraşütü

Son gün olan Altıncı günde ise bence turun en güzel kısmı, Ölüdeniz üzerinde Babadağ‘dan yamaç paraşütü ile atlamaktı. Paraşütle atlamayı daha önce deneyimlemiş olmam heyecanımı bir gram eksilmemişti. Göreceğim muazzam manzara karşısında ne kadar etkileneceğimi bekledim ve sabahın erken saatlerinde dağın en üst noktasına çıkarak uygun rüzgarla birlikte kendimi Ölüdeniz’in manzarasına bıraktım. 🙂 Adrenalin seven Cesur Gezgin’ler bu heyecanı kesinlikle tatmalısınız. Eğer Fethiye size uzak geliyorsa Uçmakdere’de yamaç paraşütü yapabilirsiniz.  Yaptığımız bir çok aktivite dışında serbest zamanlarımızı kullanarak Fethiye’yi keşfetmeye çıktık. Eğer sırt çantanızla geziyorsanız ilk önce gitmeniz gereken yer minibüs duraklarının olduğu yer. 🙂

Patara (Konumu)

Fethiye Patara Plajı
Fethiye Patara Plajı

Gidebileceğiniz en mükemmel sahillerden biri, Antalya’nın Kaş ilçesinin Kalkan beldesi yakınlarındaki bir plaj olan Patara‘ya gitmenizi şiddetle tavsiye ederim ama dönüş için son minibüs akşam saat 7’de kaçırmayın bir daha dönemezsiniz. 🙂 Biz gittiğimizde saat akşamüzeri 5’ti eve son otobüsün 7’de olduğunu tamamen deneyimleyerek öğrendik. 🙂 Dönerken ise yaşlı bir çift aileye rica ettik ve bizi ana caddeye kadar çıkardı belki bir otobüs bulma ümidiyle bekledik fakat elimiz boş çıkınca yine bir abimizden rica ettik ve ikinci otostopla Antalya kavşağına kadar bizi bırakmasını istedik. Neyse ki denk geldiğimiz insanlar iyi niyetliler. 🙂 Sonunda Fethiye yolunu bulduğumuza göre dedik son otostop u da yapıp artık otele dönelim ve yine çok sevimli gezgin yaşlı bir çifte denk geldik sağolsunlar bizi Fethiye’ye kadar götürdüler. 🙂

Fethiye Patara Antik Kent Tiyatrosu
Fethiye Patara Antik Kent Tiyatrosu

Gelemiş köyünden 2 km sonra yol kenarında Patara’daki kalıntıların en görkemlilerinden Roma Zafer Takı görülür. Zafer takı, MS 1. yüzyıl sonlarında yaptırılmış. Tepeye doğru görülebilecek kalıntılar arasında Bizans bazilikası ve kutsal alanlar bulunmakta. Tepenin yamacında da bir tiyatro bulunuyor. Tiyatronun yaslandığı tepede büyük bir sarnıç ile bir anıt mezar bulunmakta. Eski liman şimdi sulak alan durumunda. Ayakta kalan en eski demokratik meclis binası bu şehirdedir. 2010’da TBMM tarafından restore edilmiştir. Buraya müzekartınız ile ücretsiz girebilirsiniz. Görmenizi tavsiye edeceğim bir yer daha olan Çalış Plajı. Fethiye Körfezine 10 dakikalık bir sürüş mesafesinde olan Çalış Plajı bölgedeki en güzel plajlardan biridir. Kilometrelerce uzunluktaki geniş ve kumlu plaj, geçirilecek güzel günlere bir yenisini daha eklemek isteyenler için tam bir fırsat olduğunu söylemeliyim.

Saklıkent

Fethiye Saklı Kent
Fethiye Saklı Kent

Plaj ve Tarihi yer dışında tabiki bir de Saklıkent‘i var Fethiye’nin. Kemer’den sonra Saklıkent levhasının gösterdiği yola girilip Tlos’a sapmadan devam edildiğinde, 21 km sonra Saklıkent’e ulaşabilirsiniz. Akdağın eteklerinde Fethiye’ye 50 km uzaklıkta, kayaların içinde bulunan Saklıkent ziyaretçiler için çok ilgi çekici ve merak uyandırıcı bir yer hali aldığından şimdiler de tamamen turist akınına uğruyor. Kanyona 100 m uzunluğundaki demir çubukların kayalara saplanmasıyla yapılan köprüden geçilerek varabiliyorsunuz. Kayalardan akan gür suların arasından geçmek zevkli fakat bir o kadar da korkutucu. Çünkü kayaların üzerinden akan fazlasıyla soğuk olan su içinde ilerlemek için su üzerinde bulunan kazıklara bağlanmış halata tutunarak ilerleyebiliyorsunuz. Bunun dışında yürümek mümkün değil.

Gizlikent Şelalesi

Fethiye Gizlikent
Fethiye Gizlikent

Ve Gizlikent Şelalesi. Şelaleye ulaşmak için taşlı ve sulu bir yolculuk yapmanız gerekiyor. Bunun için size tavsiyem yanınızda parmak arası terlik yerine deniz ayakkabısı bulundurmanız size çok fayda sağlayacaktır. Şelaleye yürümek için öncelikle 5 TL bir ücret ödemeniz gerekiyor daha sonra eğlenceli yürüyüş başlıyor ve göreceğiniz şelale ile sonlanıyor. İlerlediğiniz yol üzerinde fotoğrafınızı çekmek için sizleri bir grup fotoğrafçı arkadaş karşılıyor olacak boş geçmeyin bence. 🙂 Akan şelale altına girmek yine bir cesaret gerektiriyor. Oldukça soğuk ve debisi yüksek olan su altında durmak biraz zor ama bir o kadar da eğlenceli. Evinize döndüğünüzde ‘hasta olmam ben’ diyorsanız sizde o şelale altına girebilirsiniz. 🙂 Şelaleyi görüp geri döndüğünüzde ise sizi güzel bir restoran ve bayanlar için güzellik çamuru karşılıyor. ( çamuru tabi ki erkeklerde kullanabilir. 🙂 ) Çamurun kurumasını beklemek ve sonrasında onu temizlemek için biraz zamana ihtiyacınız olacak ama denemenizi tavsiye ederim. Ve artık eve dönüş. Youtube videolarımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Dönüş yolculukları hep hüzünlü olmuştur. Hele ki tatil dönüşleri. Bırakmak istemezsiniz bulunduğunuz yeri, gitmek istemezsiniz tekrar ofis hayatına işte bu duyguları yaşayacağınız bir yer Fethiye. Gelip görmenizi tavsiye ederim.

Fethiye Gezi Rehberi hakkında sorularınızı bize yorum kısmından iletebilirsiniz. Fethiye’ye 2 saat uzaklıkta yer alan Marmaris gezi rehberi ve Alanya gezi rehberi yazılarımızıda okumanızı tavsiye ediyoruz.

Mutlu ve Cesur kalın. 🙂

0 Paylaşım
5 yorum
  1. ülkemizi güler yüzünüzle tanıtmanız gezinize renk katmış çalışmalarınızın devamın dilerim iyi çalışmalar

  2. Gerçekten de ülkemiz cennetten bir parça. Çok güzel bir çalışma yapmışsınız yurdumuzun bu güzel gezilecek yerlerini ne kadar güzel tanıtmışsınız. Bolca faotoğraf ve video da bekleriz. 🙂 kolay gelsin.

    1. Evet gerçekten kıskanılacak bir ülkeye sahibiz. Video ve fotoğraflarımızı eklemeye devam ediyoruz. Yorumunuz için sağolun ?

  3. Özellikle Gizlikent Şelalesine bayıldım görüntüsü bile insanı kendisine hayran bırakıyor, eleştiri olarak algılamayın lütfen ama kısada olsa video çekip koysanız çok iyi olurdu 🙂 Fethiye Videosu bence izlenmeye değerdi

    1. Evet, haklısınız YouTube sayfamıza videolarımızı ekleyeceğiz oradan ulaşabilirsiniz. Teşekkür ederiz öneriniz için.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

You May Also Like

Pamukkale Gezi Rehberi

Alanya‘dan İstanbul‘a dönüşümde son yolculuğum Denizli’de ki Pamukkale Travertenleri olmuştu. Tamamen doğa harikası olan bu Travertenleri kaynaktan çıkan 35 derece…

Bolu Gezilecek Yerler

Türkiye‘de gidebileceğiniz her mevsim bir yer bulabilirsiniz. Bolu şehri bunlardan bir tanesi. İster kışın gidin isterseniz sonbaharda yada…

Bozcaada Gezi Rehberi

Bozcaada Çanakkale’ye bağlı Türkiye‘nin 3’üncü en büyük adasıdır. Karaya uzaklığı 6 km’dir. Şarap üretimi adada oldukça yaygındır ve…