Pasaport Randevu, Evraklar, Harçlar, Başvuru 2018

Pasaport Hakkında Her Şey

0 Paylaşım
0
0
0

Pasaport hakkında her şeyi öğrenmek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Pasaport için gerekli evraklar 2020, Pasaport harçları 2020, Öğrenci pasaportu nasıl alınır? gibi tüm başlıkları sizler için bir başlık altında toplayarak yazı hazırladık. Aşağıda bulacağınız tüm bilgiler 2020 yılı itibariyle güncel ve doğru bilgilerdir. Bulmak istediğiniz her şeyi bu yazı içeriğinde bulabilir sormak istediklerinizi de yorum kısmından bizlere iletebilirsiniz. Hadi başlayalım!

1- Pasaport randevunuzu alın

Pasaportunuzu randevu sistemi ile önce randevu alarak alabilirsiniz. Müracaat edecek herkes www.epasaport.gov.tr internet adresinden randevu almaları ve randevu için kendilerine belirtilen günde randevu saatinden en az yarım saat önce müracaat merkezinde bulunmaları gerekmektedir. Randevu saatini kaçırmanız o günkü randevuların yoğunluğuna bağlı olarak tüm işlemlerin sonunda sizin işleminizde yapılabilir. Bu konuda görevliler inisiyatif kullanmaktadır.

2- Pasaport için gerekli evraklarınızı hazırlayın

Pasaportunuzu almak için sizden istenen bazı evraklar bulunuyor bunları temin ettikten sonra aldığınız randevu tarihine kadar pasaport harçlarını yatırmanız gerekecektir. Gerekli evraklar için ayrıntılı bilgi için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Gerekli Evraklar

  • TC kimlik numaralı Nüfus Cüzdanı veya yeni çıkan çipli kimlik
  • 2 adet Biyometrik Fotoğraf (5X6 cm) : Fotoğrafçılara özellikle belirtin pasaport için olduğunu.
  • Pasaport Defter Bedeli Makbuzu
  • Pasaport Harç Bedeli Makbuzu
  • Mevcut Pasaport (Mevcut bulunan bir pasaport varsa)

3- Pasaport harçlarınızı yatırın

Güncel pasaport harçları 2020 yazımız ile de bahsettiğimiz pasaportunuzu alırken ödemeniz gereken harç bedeli ve defter bedeli bulunuyor. Bu belgeleri yukarıda belirtilen pasaport için gerekli evraklar içine ekleyerek başvurunuzu yapmalısınız. Aksi takdirde başvurunuz yapılmayacaktır. Harç bedeli ödememeniz gereken pasaport olan Yeşil pasaport ve Öğrenci pasaportu içinde ayrıntılı bilgiyi BURAYA tıklayarak öğrenebilirsiniz.

2020 Pasaport harç fiyatları aşağıdaki listemizde.

6 AY1 YIL2 YIL3 YIL10 YIL
Harç Bedeli137,4₺200,8₺327,8₺465,5₺656₺
Defter Bedeli108₺108₺108₺108₺108₺
Toplam214,1₺269,5₺380,4₺500,7₺667,1₺

4- Pasaport başvurunuzu yapın

Tüm adımları geçtikten sonra aldığınız randevu tarih ve saatinize göre gidip randevunuzu tamamlayın. Randevu saatinizi kaçırdıysanız, randevusuz olarak müracaat edebilirsiniz. En fazla 15 -20 dakikanızı alacak kısa bir işlemden sonra talebiniz alınmış olacaktır. Başvuru sırasında parmak iziniz alınacaktır. Daha önce parmak izi vermiş olabilirsiniz ehliyet için yada farklı bir şekilde ama yine de parmak iziniz okutulup kimliğiniz belirlenecektir.

5- Pasaportunuzu teslim alın

Pasaportunuz PTT kargo ekibi tarafından randevuda belirtmiş olduğunuz adres ve kişiye teslim edilecektir. Sizin yerinize almanızı istediğiniz bir kişi varsa bunu başvuru sırasında mutlaka 2.Alıcı olarak kişinin T.C. kimlik numarası ile belirtiniz. Aksi takdirde verdiğiniz adreste kim olursa olsun pasaportunuz teslim edilmez ve pasaportunuz başvuru yaptığınız Emniyet Müdürlüğü’ne geri gönderilir.

Tüm bu adımları tamamlayarak sorunsuz bir şekilde pasaport sahibi olabilirsiniz. Soru ve görüşleriniz için yazılar altına yorum bırakabilirsiniz.

Pasaportunuzu aldıktan sonra Vizesiz Ülkeler 2020 listemizde yer alan tüm ülkelere aldığınız pasaport ile gidebilirsiniz.

Bizi Instagram, Facebook, Youtube sayfamızdan takip etmeyi unutmayın.

0 Paylaşım
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

You May Also Like