Pasaport Harçları

Pasaport harçları 2018 yılında’da artarak dünyadaki en pahalı pasaport olma ünvanını elinden bırakmıyor. 🙂 Asgari ücretle çalışan bir işçi pasaport sahibi olabil…
0 Paylaşım
0
0
0

Pasaport harçları 2020 yılında da artarak dünyadaki en pahalı pasaport olma ünvanını elinden bırakmıyor. 🙂 Asgari ücretle çalışan bir işçi pasaport sahibi olabilmesi için tam 95 saat yani 12 gün çalışmak zorunda. Ülkemizde pasaport fiyatlarının bu kadar pahalı olması üzücü. Umarım devletimiz bu konu hakkında bir düzenlemeye gider diyoruz ve konumuza dönüyoruz, biz 2020 yılında pasaport ücretleri ne kadar o na bakalım.

Pasaport Harçları Ne Kadar?

2020 Pasaport harç fiyatları aşağıdaki listemizde.

6 AY1 YIL2 YIL3 YIL10 YIL
Harç Bedeli137,4₺200,8₺327,8₺465,5₺656₺
Defter Bedeli108₺108₺108₺108₺108₺
Toplam214,1₺269,5₺380,4₺500,7₺667,1₺

Yeşil Pasaport Harçları Ne Kadar?

Yeşil Pasaport almaya hakkı olan herkes Harç Bedeli ödemeden sadece Defter Bedeli ödeyerek yeşil pasaporta sahip olabilir. Bunun için yapmanız gereken aşağıdaki listelenen bankalardan birine gidip defter bedelini yatırmak. Size verilen makbuz ile başvurunuzu yapabilirsiniz.

Öğrenci Pasaport Harçları Ne Kadar?

MEB’e bağlı resmi/özel örgün ve yaygın eğitim-öğretim, yükseköğretim kurumlarında örgün, ikinci öğretim, açık öğretim ve uzaktan öğretim kapsamında ön lisans, lisans, lisansüstü düzeyde eğitim görmekte olan 25 yaşını doldurmamış aktif öğrenci durumunda bulunan herkes Harç Bedeli ödemeden sadece Defter Bedeli ödeyerek pasaport sahibi olabilir. Bunun için yapmanız gereken aşağıda listelenen bankalardan birine gidip defter bedelini yatırmak. Size verilen makbuz ile başvurunuzu yapabilirsiniz.

Pasaport Harçları Nereye Yatacak?

Aşağıda listelenen bankalardan herhangi birine pasaport haçınızı yatırabilirsiniz. Pasaport harçınızı yatırdıktan sonra size verilen makbuzu saklayın. Bu makbuz ile pasaport başvurusu yapacaksınız.

Pasaport Harçları Yatırabileceğiniz Bankalar
Akbank  Aktifbank  Albaraka Türk Katılım Bankası 
 Alternatif Bank  Anadolubank  Arap Türk Bankası 
 Citibank  Denizbank  BurganBank
 FibaBanka Finansbank  Garanti Bankası 
 HSBC Bank  ING Bank  Kuveyt Türk Katılım Bankası 
 Odeabank  Şekerbank  T.C. Ziraat Bankası 
  ICBC Turkey Bank A.Ş. TurkishBank  Turkland Bank 
 Türk Ekonomi Bankası (TEB)  Türkiye Finans Katılım Bankası  Türkiye Halk Bankası 
 Türkiye İş Bankası  Türkiye Vakıflar Bankası  Yapı ve Kredi Bankası 
 Ziraat Katılım Bankası 

Dünyada Pasaport Fiyatları

Dünyada Pasaport Fiyatları
Dünyada Pasaport Fiyatları

Bilindiği üzere Türkiye her konuda olduğu gibi burada da bir numara 🙂 Diğer ülkelerin kıskanması gereken bir tablo bence. İlk sırada olmamız her zaman insanların gözünde en iyi olduğumuzu düşündürür. Ama arkadaşlar malesef bu görüntü bu şekilde anlaşılacak bir durum değil. Yukarıdaki tabloda gördüğünüz şey insanların ne kadar çok para harcadığını gösteren bir tablo. Umarım bu durum düzelir ve bizde diğer normal ülkeler gibi adil fiyatlandırma düzenine geçeriz.

# Vizesiz Ülkeler 2020.

Pasaport harçları 2020 yazımız hakkında merak ettiğiniz soruları bize yorum kısmından iletebilirsiniz. Facebook‘tan bizi takip etmeyi unutmayın.

0 Paylaşım
2 yorum
  1. Son 5 gündür Nüfus işlerine 0199 numaralı telefonu arayarak yeşil pasaport için kaç TL ödemem gerektiğini sordum. Her Seferinde 656 + 108 Toplam 764 TL ödemem gerektiği söylendi. Hiç kimse bana sadece defter bedeli ödemem gerektiğini söylemedi. Ben de 764 TL olarak banka hesabına yatırdım. Bu konuda herhangi bir tebliğ var mı paramı geri alabilir miyim bana bilgi verirseniz sevinirim.
    çok teşekkürler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

You May Also Like