Transit Vize İsteyen Ülkeler

0 Paylaşım
0
0
0

Transit vize isteyen ülkelerin 2020 listesini sizler için hazırladım. Uçak bileti almadan önce mutlaka bu listeye göz atın.

Varış ülkenize birden çok transit seçeneği olacağından, transit vize istemeyen ülke seçmek size hem zamandan hemde paradan tasarruf sağlayacaktır.

Transit Vize Nedir?

Transit vize bir ülkeden başka bir ülkeye giderken arada kullanmanız gereken ülkenin size geçiş izni vermesi için gereken bir vizedir. A tipi vize olarak da bilinir. Günümüzde uçuşların çoğu aktarmalı yapılmaktadır. Bu yüzden uçak bileti alırken mutlaka aktarma yapacağınız ülkenin Türk vatandaşlarından transit vize istemediğinden emin olun. Eğer transit vize istiyor ve başka alternatifiniz yoksa transit vize başvurunuzu en az 3 hafta önceden yapın.

Transit Vize İsteyen Ülkeler Listesi

Transit Vize İsteyen Ülkeler Haritası 2018
Transit Vize İsteyen Ülkeler Haritası 2020
ÜlkeNot
AlmanyaGeçerli bir ABD, Japonya veya Kanada vizeniz varsa yada Schengen vizeniz ile bir Avrupa ülkesini ziyaret ediyorsanız transit vize almanız gerekmiyor. Yeşil pasaporta sahipseniz de transit vize almanız gerekli değildir. Cologne/Bonn, Düsseldorf, Frankfurt/Main, Hamburg veya Munich Havalimanından Schengen bölgesi dışında bir ülkeye gidecekseniz de transit vizesi almanız gerekli değil. Detaylı bilgi için Almanya Transit Vizesi yazımızı okuyabilirsiniz.
İngiltereGeçerli bir ABD, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, İrlanda veya Schengen vizeniz varsa havaalanı transit vize almanız gerekli değildir.
Çek CumhuriyetiYeşil pasaporta sahipseniz havaalanı transit vizesi almanız gerekmez yada Norveç, İzlanda, Schengen vizelerinden birine sahip olmanız gerekli.
İsviçreSchengen, Kanada, Japonya veya ABD vizesi sahipleri havaalanı transit vizesi almaları gerekmiyor. Diplomatik pasaport sahiplerinin de havaalanı transit vizesi alması gerekli değildir.
YunanistanGeçerli bir Schengen vizeniz yoksa havalanı transit vizesi almanız gereklidir. Yeşil pasaporta sahip Türk vatandaşları hariç.
ABDABD’de havaalanlarında transit vizeniz olmadan geçiş yapamazsınız.
KanadaKanada her türlü pasaporta havaalanı transit vizesi istemektedir. Bu ülkeden aktarma yapacaksınız mutlaka 3 hafta öncesinden havaalanı transit vize başvurusu yapmanız gerekmektedir.

Transit vize isteyen ülkeler 2020 listesi hakkında sorularınızı bize yorum kısmından iletebilirsiniz.

# Vizesiz Ülkeler 2020 listemize buradan göz atabilirsiniz.

Sorunsuz bir yolculuk geçirmeniz dileğiyle…

0 Paylaşım
265 yorum
  1. Sayın Deniz
    İspanya üzerinden Meksika yolculuğunuzu gerçekleştirdiniz mi. Ben de ispanya üzerinden boston ve sao paulo’dan yine ispanya üzerinden türkiyeye seyahat planlıyorum. Ama istanbuldan ispanya’ ya gidiş dönüş biletlerimi ayrı diğer biletlerimi ayrı alacağım. El bagajım olacak sadece sizce vize almama gerek var mıdır?

  2. Serdar Bey iyi akşamlar,
    Şimdi ben amsterdam üzerinden kanada aktarmalı küba ya gideceğim.Amsterdam hava alanından benden kanada tarnsit vizesi isterlermi yada kanadaya gittikten sonra mı kanad tarnsit vizesi kontrolü yapacaklar.Şimdiden çok teşkkürler bilgilendirme için.

  3. Merhaba,
    Temmuz ayinda Madrid aktarmali Meksika’ya ucusum var. Ispanya Konsoloslugu’nda Schengen vizesi olmayanlarin transit vize almasi gerektigi yaziyordu. Acaba Ispanya transiz vize istiyor mu?

    1. Sayın Deniz
      İspanya üzerinden Meksika yolculuğunuzu gerçekleştirdiniz mi. Ben de ispanya üzerinden boston ve sao paulo’dan yine ispanya üzerinden türkiyeye seyahat planlıyorum. Ama istanbuldan ispanya’ ya gidiş dönüş biletlerimi ayrı diğer biletlerimi ayrı alacağım. El bagajım olacak sadece sizce vize almama gerek var mıdır?

  4. Merhaba ben istanbul astana uçuşu için en uygun bilet warşova aktarmalı bulabildim aceba polonya transit vize isterlermi terettüdütte kaldım bilgi alabilirmiyim teşekkürler

  5. Merhaba ben Avustralya Viyana vize almak istiyorum turistik vize nasıl başvuru yapabilirim 2 ay kalacağım

  6. Merhba 14 haziranda roma üzerinden japonyaya gideceğim ama 16 saat 40 dakika lık bir bekleme süresi var , yorumlara baktığım kadarıyla italya transit vize istemiyor acaba aynı süreç devam ediyor mu , japonya giriş vizesiz olduğu için elimde herhangi bir oturum belgesi yok

  7. Merhaba Serdar Bey, Mayısta İstanbul-Roma-Barcelona-Buenos aires’e gidecem. Sorum şu : italya ve ispanyadan aktarma yapacağıma göre. iki ülkeden aktarma yapınca sakıncası oluyormu? yani transit uçuş için sadece tek bir avrupa ülkesi mi gerekli yoksa iki ülkeden de transit uçuş yapabilir miyim.? transit vize almadan bu uçuşu gerçekleştirebilir miyim??

    1. Merhaba Serdar bey, schengen vizesi almadan bu uçuşu gerçekleştiremezsiniz. Avrupa ülkesinde birden fazla aktarma yapmanız gerekiyorsa transit vize değil schengen almalısınız.

  8. Selamlar, Aşkabat ve Cidde transit istiyor mu? Cidde de 13-14 saat kadar bekleme yapmak durumundayım

  9. Merhaba,
    Fransa (Paris) Charles De Gaulle havalimanı veya Italya Roma Fiumicino Havaalanıdan aktarma yaparak Brezilya’ya gidebilirmiyim Transit vize almam gereklimi teşekkürler..

  10. Merhaba Serdar bey. Suudi Arabistan aktarmalı Sudan’a seyahat edeceğim. Suud transit vize istiyor mu?

  11. İsviçre ve Kanada nın transit vize için istediği belgeler nelerdir? Ve ücreti nedir? bazı sitelerde 3 hafta öncesinden kanada transit vizesi için başvurun diyor başvurduğumda tam 20 gün olursa uçuşuma sıkıntı olur mu?

    1. İstediği belgeleri konsoluluğun sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz. 3 hafta öncesinden başvurun demelerin sebebi vize 3 haftada çıkıyor. Bu yüzden olabildiğince erken başvurmanız lazım.

  12. Merhabalar,
    Türkiyeden Kübaya gideceğim. Hollanda ve Fransa aktarmalı olacak uçuşum. Bu iki ülke transit vize istiyor mu?

  13. Kazakistan dan Varsova aktarmali Turkiye’ye gitmek istiyorum . 24 saati gecmemek kaydiyla transit vize almam gerekli mi ?
    Tesekkur

  14. Merhaba serdar bey ben Arnavut vatandasiyim.katar aktarmalı ucusum var .katar 5 saatin altında transit geçişte vize istiyor mu

  15. Merhaba Serdar Bey, şubatta cancun dan İstanbul a dönüşüm de Amerika aktarmam var. Bağlantılı uçuş olduğundan bavulumu almayacağım, İstanbul a kadar bağlanacak, jfk havalimanında sadece 3 saatlik bir zamanım var ve terminal de değiştirmiyoruz. Transit vize gerekir mi sizce? Teşekkürler

  16. Ben Atina aktarmalı Kahire ye gittim geldim kimse transit vize filan sormadı..Her seferinde 6 saat filan kaldım havalimanın da..

  17. Merhaba! Serdar bey kızım Kanada da okuyor, Kanada öğrenci vizesi var, Türkiye den gelirken yada giderken aktarmalı uçuşlarda transit vize isteyen hangi ülke ve uçuşları tercih etmememiz gerekir, özelikle Amerika, teşekkür ederim…..

  18. Merhaba serdar bey . öncelikle bu yararlı bilgileri bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim. İnternet ortamında zaten baya bir bilgi kirliliği var. Sorum şu şekilde : türkiyeden Meksika ya aktarmalı uçuş gerçekleştireceğim. Ve genellikle bu aktarmalı uçuşlar Amsterdam Londra ve Madrid üzerinden gerçekleşiyor. Bu üç ülkeden hangisinde sorunsuz bir şekilde aktarmalı uçuşu mu gerçekleştirebilirim ? Yani hangi ülke için transit vizeye ihtiyaç olmaz. Ve almaya vatandaşı bir bayan ile de evliliğimiz mevcut. Yani bu evliliğin de bir artısı olur mu ?

  19. Merhaba serdar bey ben istanbuldan londoroya orda havalninda 4 saat bekliyip ordanda brezilyaya ucacam bunun icin Londonraya transit vize gerekiyormu ?

  20. Selamlar,
    New York-İstanbul uçuşum Copenhagen aktarmalı olacak. İnişte terminal 3e inip biniş için terminal 2ye geçeceğim, uçağım oradan kalkıyor. Havayolu firmaları dolayısıyla biletler birbirinden farklı. Sizin listenize göre vize ihtiyacım yok. Ancak konsolosluk transit alandan çıkılacaksa vize lazım diyor, terminal3 ve terminal2nin transit alanda olup olmadığı ile ilgili bilgi vermiyor. Her iki havayolu da vize lazım diyor ancak Copenhagen havalimanı ile görüştüğümde vizeye ihtiyaç yok çünkü terminaller arası bölgede pasaport kontrolü yok, burası transit zone diyor.
    Birbiri ile çelişen onlarca bilgi var, siz de tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
    Teşekkürler
    Ömer

  21. merhaba,
    amerika öğrenci vizem ve turistik vizem var. chicago dan parise daha sonra amsterdam üzerinden istanbula uçacagım acaba transit vizeye ihitiyacım var mı?

  22. Merhaba cesur bey size bi sorum olacaktı ben şuan kolombiya ulkesindeyim uçak bileti alaçamca ama almanya münih ben şuan kolombiya ulkesindeyim ama kolombiyada oturma iznim var ve kolombiya vizem var almanya munihte sıkıntı olurmu bana yardımcı olabilirmisiniz rica etsem

  23. Merhaba Serdar bey Miscova aktamali istanbul Bangkok aeroflot bileti almak istiyorum …. Transit vize gerekiyor mu ? Teşekkürler iyi akşamlar

  24. Merhaba anladığım kadarıyla transit vize isteyebilecek ülkeleri listelemişsiniz. Krakow polonyadan aktarmalı amman Ürdüne gideceğim. Polonya transit vize istemiyor diye yazıyor her yerde ama uçuş yapacağım Ryanair e sordum vize gerekiyor dedi kafam çok karışık

  25. İyi günler Serdar bey kolay gelsin,öncelikle yardım ve bilgilendirmeleriniz için teşekkürler rica etsem aşağıdaki sorularıma yanıt verebilirmisiniz

    Gidis;Türkiye-Roma (Fiumicino havaalanı transit geçiş) – Cezayir , Geliş ;Cezair- Roma(Fiumicino havaalanı transit geçiş)-Türkiye transit vize gerekiyormu?

    Gidiş;Türkiye- Fransa (CDG Paris Charles de Gaulle) – Cezair.
    Geliş; Cezair – Fransa ( CDG Paris Charles de Gaulle) – Türkiye transit vize gerekiyor mu?

    Gidiş Türkiye- Almanya ( FRA Frankfurt) – Cezair.
    Geliş; Cezair – Almanya (FRA Frankfurt) – Türkiye transit vize gerekiyor mu?
    Daha önce benzer bir soruya yanıt vermişsiniz ama benim almayı düşündüğüm bu uçuşlar ile ilgili bilgi verirseniz çok sevinirim
    Vereceğiniz bilgi dahilinde uygun olan bileti alacağım,bilet alımı için sizden haber beklemekteyim sağolun şimdiden .

  26. Merhaba Ocak 2019’da Japonya, Tokyo’ya gideceğim aktarmalı olarak.

    Şu şekilde aktarmam olacak:

    Türkiye – İtalya, Roma – Japonya

    Benden transit vizesi isterler mi?

    Teşekkürler.

  27. Fransa transit vize istemiyor deniliyor 24 saatten fazla beklememek koşuluyla fakat güney amerika uçuşlarda uçak firmasından teğit alınmalıdır gibi saçma bir ifade var. Tereddütte kaldım bilet alma işlemim yarım kaldı bilet yanar korkusuyla. Meksikaya gideceğim Fransa aktarmalı, transit vize söz konusu mu değil mi? Bilgilendirme için şimdiden teşekkürler…

  28. Merhaba. 1 ay sonra ucusum var ve halen sonuca ulasamadim. Kimi yerde var kimi yerde yok deniyor ama sizden ogrenmek istiyorum. 8 aralik Istanbul – Norvec(oslo) uzerinden Amerikaya gidecegim. Norvec icin transit vize gerekiyormu kiwi uzerinden aldim biletimi. Konsoloslugada ulasamadim. Aliniyor mu alinirmiyor mu orada kalmayim lutfen yardimci olun. Simdiden tesekkurler.

  29. Şuan kiwiden ve skyscanner dan arjantin bileti arıyorum fakat transit vizesiz hangi ulkelerden geçerek gidebilirim ispanya fransa londra secenekleri var…

      1. Biliyorum bu transit vize sorularindan illallah dediniz 🙂 Ama ben bir konuda magdur oldum ve cikar yol bulamadim.Turk vatandasiyim ve Meksikada oturma iznim var.Cancun cikisli ve Bruksel aktarmali istanbul ucusuna bilet aldim.Belcika nin bize transit vize uygulamadigini dusunuyordum fakat ucusun tek rezervasyonla duzenlenmesine karsin 2 farkli havayolu firmasi tarafindan gerceklestirilmesi(TUIFLY BE/THY)ve bekleme suresinin 19 saat oldugu soylendigi icin(2 ucus arasi 6 saatten fazla olamazmis)Ucaga alinmadim.Maddi sikintim yok sukur yeni bir bilet alabilirim ama meksika turkiye arasi transit vize problemi yasamadan ucabildigim 2 havayolu firmasi var.KLM ve Air France.Bunlar haricinde hep sorun cikiyor.Ama bu ikifirmaninda fiyatlari ucuk(4000 tl ye bulunan diger firm biletlerine gore 10-11 000 liralara cikan fiyatlar)Ispanya ve italya gibi transit vize istemeyen ulkelerde bile sorun yasanabiliyor.Benim sorum su mesela cancundan gene uygun bir bilet buldum.Atiyorum air europa ile madride gelicem ordan atlas yada pegasus ile istanbul.Iki farkli firma arasinda bagaj anlasmasi yoksa ve ben bagajimi ilk ucustan snra tesli alip ikinci ucus icin ayri check in yaptirmam gerekecekse gene transit vize problemi yasarmiyim

        1. Evet şu transit vize herkes için bir sorun keşke vizenin olmadığı bir dünyada yaşıyor olsaydık. 🙂 Sorunuza gelecek olursak, eğer bagaj anlaşması yoksa bagajınızı almanız için çıkışa gitmeniz gerekliyse; o ülkeye giriş yapmanız için schengen vizesi almanız gerekli. Transit vize sadece bazı ülkelerin transit bölgesin dolaşmanız için gerekli. Ülkeye giriş için havalimanını terk etmeseniz bile schengen vizesi almanız lazım.

  30. İyi günler İrlanda ya ait oturma iznim ve vizem var Türkiye ye gelmek için İrlanda dam Münih aktarmalı pegasus havayollarından biletimi aldım fakat mobil barkod sistemini kullanamıyorum kontuara başvurmamı istiyorlar , kontuara geçmek için pasaporttan geçmem gerekir mi bunun için Almanya vizesi gerekir mi , yoksa transit geçiş alanından biletimi alabilir miyim

    1. İyi günler, Almanya Türk vatandaşlarından havayolu aktarmalarında transit vize istiyor. Bildiğim kadarıyla İrlanda vizeniz olsa bile transit vize istiyor. Eğer kontuara ulaşmak için transit bölgenin dışına çıkmanız gerekirse bunun için Almanya Schengen vizesi almanız gerekir.

  31. Merhaba Serdar bey , İstanbuldan Cidde Aktarmalı Filipinlere gideceğim acaba Sudi arabistan transit vize istiyormu 6 saat falan bekliycem orada. Hiç araştırmadan ucak biletimide aldım acaba bir sorun olurmu yardımcı olursanız çok sevinirim Teşekkürler

  32. Merhaba, bu site çok güzel bir kaynak olmuş teşekkür ederim öncelikle ilginiz için.
    Danimarka ve İsviçre olmak üzere 2 aktarmalı olarak ABD seyahati yapmak istesem gidiş ve dönüşte bir problemle karşılaşma olasılığım nedir? ABD ve Kanada vizem var.
    Bir ek soru olarak, üç uçuş da aynı firma üzerinden ama ilk kısmının işleticisi olarak THY görünüyor, bir gecikme dolayısıyla aktarma kaçırılacak olursa yine kaybım karşılanıyor değil mi?

  33. Merhabalar serdar bey.benim 20 eylül paris aktarmalı fas uçuşum vardı.fakat pegasus yetkilileri, Fransanın transit vize istememesine rağmen biletimi vermediler ve uçuşum iptal edildi.bu konuda ne yapmam gerekir.şimdiden teşekkürler.

  34. merhabalar.oncelıkle bılgılendırmelerınız cok guzel,sıze cok teseekur ederım ve basarılar dılerım.orta amerıkadayım ve 25 ekım 2018 de honduras-madrid aktarmalı istanbul ucusu yapacagım.ılk ucusum aır europa ıkıncısı pegasus.madrıd de 7 saat bekleme surem var.bıldıgım kadarıyla madrıd transıt vıze ıstemıyor.bu konuda net bır bılgı paylasımı yapabılırsenız cok makbule gecer.sımdıden teseekur ederım.

  35. Merhabalar ben 14 saat beklemeli aktarmam var lisbonda bu süre içinde Portekiz transit vize istiyormu.

  36. Merhaba, Suudi arabistan ucak ile transit gecislerde Turk vatandaslarindan vize istemiyor yazilmis.
    Acaba Fransiz vatandaslari da vize almadan transit gecis yapabiliyor mu ?
    Turk-Fransiz vatandasligim var. Aktarma suresi 11 saat.
    Tesekurler.

    1. Suudi Arabistan hava yolu aktarmalarında Türk vatandaşlarından transit vize istemediğini biliyorum ama Fransız vatandaşları için isteyip istemediği hakkında bilgim yok.

  37. Merhaba Amerika’dan öğrenci vizesi ile Türkiye’ye gidermen Norveç transit vize istiyor mu?

  38. merhaba Serdar bey
    çok rica etsem aşağıdaki sorularıma yanıt verebilirmisiniz
    gidis turkiye- İtalya (bologna hava alanı) – fas, geliş fas- İtalya (roma hava alani)- türkiye transit visa gerekiyormu?
    gidiş türkiye- Fransa (paris) – fas, geliş fas – Fransa (paris) – türkiye transit vize gerekiyor mu?
    kısa zamanda yanitlarsaniz sevinirim

      1. Serdar Bey Merhabalar,

        Fas a, Fransa üzerinden uçmak isteyen bir vatandaşımıza Pegasus izin vermemiş. Yukarıda gördüm. Ne hakla bunu yapabiliyorlar? Kendi ülkemizin havayolu firması, kendi vatandaşılarına izin vermiyor. Birçok yerde araştırdım ve heryerde “fransa, havalimanı transitinde vize istemiyor” şeklinde yazılar gördüm. Ancak bu iş tamamen havayolu firmalarının insiyatifine bırakılmış. Yazıklar olsun Pegasusa

  39. İstanbul Meksika uçuş yapcam ancak FCO roma aktarmam var transit vize istiyorlar mı teşekkür ederim

        1. Merhaba, konsolosluğu aradağınızda ne için transit vize istediklierini ayrıntılı iletebilir misiniz? Havayolu aktarmalarında istemiyor bizzat kendim tecrübe ettim bunu.

  40. Merhaba iyi günler ben Meksika’ya gitcem roma üzerinden vize transit vize istiyor mu acaba roma❓

  41. merhabalar.filipinlerden hongkonga uçak bileti aldım.araştırmalarımda hongkong vize istemiyordu.fakat biletimde ünlemle birlikte vize gerekiyor diyor.tc vatandaşıyım bu arada.vede platformunuz gerçekten çok yaralı

  42. Merhaba,
    Ben Antalyadan Brüksel aktarmalı Meksika Cancun’a uçuş buldum. Brüksel için transit vize almam gerekir mi ? Cevap verirseniz çok sevinirim. Teşekkürler

      1. Belçika konsolosluğu eğer diğer uçuşum transit bölgenin dışında değilse vize almama gerek olmadığını söyledi. Diğer uçuşumun transit bölgenin dışında olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?
        Teşekkür ederim 🙂

        1. Havayolu şirketi bagaj değişikliğini otomatik olarak yapacaktır. Bu gibi durumlarda transit bölgesinin dışına çıkmanız gerekmiyor. Yinede en net bilgiyi havayolu şirketinizi arayarak öğrenebilirsiniz.

  43. Merhabalar Serdar Bey,
    Kanada vizem var, bordo pasaporta sahibim, Almanya aktarmalı uçmayı düşünüyorum. Transit vize almama gerek var mı acaba? Teşekkürler.

  44. Merhaba ben rusya moscova aktarmali özbekistana gidecem tiransit vize istiyormu rusya tşk

  45. serdar bey öncelikle her soruya ilgiylecevap yazdığınız için tebrik ederim. Biraz ilginç bir konu hakkında danışacağım. Malum Gürcistan a pasaportsuz gidilebiliyor, yani TC Kimlik kartı ile. Bizim istediğimiz tarihte ki en uygun uçus Amsterdam aktarmalı. Yani IST=>AMS=>Tiflis
    şimdi ilginç kısım şu, Hollanda transit vize istemiyor, tamam. Ama oradan Tiflis uçağına binerken TC Kimlik ve uçuş kartından başka belgemiz olmayacak yanımızda, problem olur mu? Yada İstanbuldan binerken bir sorun yaşar mıyız? Normalde kimlik kartım ile aktarmasız uçuşta sorun yaşamadım. Ama işin içine aktarma girerse kimlik ile seyahat gerçekleşir mi?

    1. Rica ederim Ali bey. Çok ilginç ve daha önce hiç sorulmamış bir konuya değindiniz. Bu konu hakkında net bir bilgim yok fakat ben sadece kimliğinizle Hollanda topraklarına aktarma yapmak için bile olsa giriş yapabileceğinizi düşünmüyorum. Yine de en kesin bilgi için önce Hollanda konsolosluğunu sonra da İstanbul’dan Amsterdam’a uçacağınız firma ile görüşerek alabilirsiniz. Bu bilgiye ulaştığınızda bizi de aydınlatırsanız seviniriz. 🙂

  46. Merhaba
    Erasmus dolayısıyla Polonyaya Atina üzerinden aktarmalı şekilde gideceğim. 5 aylık Ulusal Polonya vizem var. Atinada transit vize istenir mi?
    Teşekkürler

  47. Merhabalar,
    Boyle bir post yayinladiginiz icin cok tesekkurler dostum.
    Ben norvec havayollarini kullanarak istanbul-norvec-ingiltere-amerika yolculugunu tamamlayacagim. Norvec konsolosluk sitesinde transit vize istiyor diye okudugumu hatirliyorum. Son durumu ogrenebilirmiyim ?

    1. Merhabalar, rica ederiz herkese faydalı olması için yazdık. Norveç transit vize istemiyor. İngiltere transit vize isteyen bir ülke fakat sandığım kadarıyla Amerika vizeniz yada oturum izniniz var. Böyle bir durumda İngiltere de transit vize istemez.

  48. Toronto’ya Barselona yada Budapeşte üzerinden girip Polonya üzerinden döneceğim bu ülkeler transit vize istiyormu

  49. Merhaba serdar bey , transit vize istemeyen ülkeler ile birlikte brezilyaya gitmek istiyorum , fas aktarmalı bir uçuş var
    fas transit vize istiyormu ? bir de sizin önerinizi paylaşırsanız sevinirim.
    teşekürler…

  50. Meksika da oturum ve çalişma vizem var amerika vizem yok amerika üzerinden Türkiye gelmek istiyorum vize almam şart mi acaba ?

  51. Merhabalar
    Ben Eylül ayında Barcelona aktarmalı Fas Kazablanka seyahati planlıyorum . Acaba İspanya da transit vize istiyorlar mı?? Şimdiden teşekkürler..

      1. Merhabalar Serdar Bey, Bende Madrid üzerinden Fas’a gitmeyi planlıyorum. Fakat uçuşlar farklı havayolları ile.

        İstanbul – Madrid (Pegasus)
        Madrid- Marrakesh (Ryanair)

        Bu durumda transit vizeye ihtiyacım var mı ?

        Çok teşekkürler

          1. Cevabınız için teşekkür ederim Serdar Bey, Istanbul’da veya Fas’ta pasaport kontrollerinde vize olmadığı için herhangi bir belge ibraz etmeme gerek var mı?

            Ayrıca internette okuduğum bir yorumda, Fas’tan dönüşte bir arkadaş vizesi olmadığı için Ryanair tarafından uçağa alınmamış.. Bu konuda herhangi bir tavsiyeniz olur mu?

            Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

    1. Merhaba Mustafa bey, acaba uçusunuzu gerçekleştirdiniz mi ? Bir sorunla karşılaştınız mı ? Bende farklı havayolları ile İstanbul-Madrid Fas gidiş dönüş seyahat etmeyi planlıyorum. Teşekkürler

  52. Merhabalar İstanbul atatürk havalimanından Soekarno Hatta -CGK gideceğim. Ama aktarmalı uçuş yapacağım ve Suudi Arabistan da aktarma yapacağım ve bu aktarma süresi 4 veya 8 saat bekleme süresi veriyor Suudi Arabistan transit vize istiyor mu ve jakarta ya indiğim zaman vize varımı veya vize varsa fiyatı ne kadar saygılar

    1. Merhaba, Suudi Arabista Türk vatandaşlarından transit vize istemiyor. Endonezya eskiden kapıda vize talep ediyordu ama artık kaldırıldı. Vizesiz ülkeye gidebilirsiniz.

  53. ben istanbuldan endonezyaya gideceğim ama 2 aktarma var birisi suudi arabistan diğeri malezya bu ülkeler transit vize istiyor mu ?

  54. Bir sorum daha olucak Esenboga-Belçika(Brüksel)-İzlanda(Reykjavik)-Amerika(Pittsburg) bilet alırken belçika vizesi olup olmadığını soruyor belçika istiyor mu

      1. Fakat neden bileti alırken sayfa benden amerika vizesi ve belçika vizesi olup olmadığını soruyor bu beni çok şüpheye düşürdü yarın belçika konsolosluğuna gidicem sorucam sizide aydınlatırım.

  55. Merhaba Amerika’ya Brüksel daha sonra İzlanda(Reykjavik) aktarmalı gidicem bu ülkeler transit vize sorunu cıkartır mı yardımcı olabilir misiniz?

    1. Merhaba, İzlanda avrupa birliği ülkesi olmadığı için sorun olmaz. Transit vize olmadan aktarma yapabilirsiniz. Avrupa birliği ülkelerinde vizesiz 1’den fazla aktarmaya izin verilmiyor sadece.

  56. Merhaba

    Ingilterede ikamet ediyorum,turk vatandasiyim. Ispanya ya ucacigim 12 agustosta, bukreste 22 saat aktarma var, orayi da gezmek. Schengen vizem 13 agustosta basliyor.12 agustosta bukreste sehir gezintisi yapabilir miyim?

    Tesekkurler

    1. Anladığım kadarıyla Schengen vizenizi İspanya’dan aldınız. Bu durumda Schengen vizenizin aktif olması için önce İspanya’ya bir kere giriş yapmanız gerekli. Yani Romanya’ya 13 Ağustos’ta bile gitseniz schengen vizeniz aktif olmadığı için ülkeye giremezsiniz.

  57. Meraba Kanadadan Paris aktarmalı Türkiyeye gelicem fakat iki uçağım arasında 24 saatlik bi beklemem var .Bu benim için sıkıntı oluşturur mu ne önerirsiniz.Cevabının için şimdiden teşekkürler
    Not:Schengen vizem veya yeşil pasaportum yok

    1. Merhaba, Fransa aktarmalı uçuşlarda transit vize istemiyor. Fakat 24 saat çok uzun bir süre. Sizin için yorucu olacak. Çünkü transit aktarma bölgesinin dışına çıkamayacaksınız. Bence daha az aktarma süresi olan uçuşlara bakın.

      1. merhaba, ben de Fransa aktarmalı Kazablanka’ya gidip iki hafta sonra tekrar geri gelicem. güzergahım ( istanbul-frankfurt-kazablanka ) geliş ise tam tersi. ben konsolosluğu aradım sorun olmaz dediler. fas’tan dönüyorken sorun olur mu acaba

        1. Merhaba, söylediğinizi tam olarak anlayamadım Fransa aktarmalı gideceğim demişsiniz ama Frankfurt’ta aktarma yapacağınızı söylemişsiniz. Eğer Fransa’da aktarma yapacaksanız; Fransa Türk vatandaşlarından transit vize istemiyor. Eğer Frankfurt’ta yani Almanya üzerinden aktarma yapacaksanız; Almaya transit vize isteyebilir. Bunun için Almanya transit vizesi yazıma bir göz atmanızı öneriyorum.

  58. Merhaba,

    Amsterdamdan aktarmalı bir şekilde vancouver, Kanadaya uçacağım. Amsterdamda 12 – 13 saat gibi bir bekleme söz konusu birde tek bilet üzerinde 2 farklı PNR kodu var. Transit vize ihtiyacım olur mu ? 2 yıllık kanada öğrenci vizem var.

    Teşekkürler.

  59. Merhaba, Brezilya’dan Türkiye’ye dönüş için Lizbon ve Bükreş’ten aktarma yapmam gerekiyor. Biletin altında Romanya’nın transit vize istediği yazıyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

  60. Merhaba,
    Esim ve kizim 20 agustosta venedik aktarmali olarak torontoya ucacaklar. Istanbul-venedik thy, venedik-toronto air canada. Ben daha once londra aktarmali olarak torontoya ucmustum ve transit vize gerekmemisti. Italya icin transit vize gerekmedigini yazmissiniz ama son zamanlarda degisen bir durum soz konusu degil dimi? Yani halen gecerli mi transit vizeye ihtiyaclari olmadigi? Tsk..

  61. Serdar Bey merhaba, Sri Lanka için bilet satın aldık Suudi Arabistan aktarmalı bir uçuş olacak transit bize istemiyorlar değil mi? 5 saat kadar bir bekleme süremiz var. Teşekkür ederim

  62. Merhabalar, kızım Italya Roma aktarmalı Brezilyaya uçacak. Yaklaşık 8 saat havaalanında bekleyecek. Italya transit vize talep etmediğini düşünüyordum ancak bilet alırken altta ” İtalya, Brezilya, Turkey ülkelerine vizenizin / transit vizenizin olduğuna emin olunuz” yazıyor. Kafam karıştı. Yardımcı olursanız çok sevinirim

    1. Merhaba İtalya’dan bende transit aktarma yapmıştım. İtalya Türk vatandaşlarından vize istemiyor. Biletinizde neden öyle bir açıklama var bilmiyorum ama İtalya’nın transit vize istemediğini biliyorum.

  63. Merhabalar? J1 abd vizesine sahibim londra aktarmali dalaman ucusum icin transit vizeye ihtiyacim var mi? Tekrar check in yapacagim?

      1. Hayir dolmuyor suresi fakat bir yazinizda abd vizesi olsa dahi tekrar check in islemlerinde transit vize istendigini yazmistiniz o durum devam ediyor mu acaba oyuzden sordum. Tekrar tesekkurler.

  64. Kazakistan oturumum var. Accra’dan Bruxelle aktarmali Almaty bileti almak istiyorum. Bruxelle icin tranzit vize gerekir mi?

  65. Merhabalar. İnternette her yerde havayolu üzerinden gidilmiş. Peki ya karayolu? Ben motosikletimle yola çıkacağım ve asya ülkeleri üzerinden en doğuya Japonya’ya gideceğim. arada bazı ülkeler zaten vizesiz. Fakat normalde vize isteyen, örneğin Türkmenistan, ülkeler transit geçişte nasıl tutum sergiliyor? İran ya da Gürcistan üzerinden devam edip transit geçiş yapabilir miyim? Bu konuda yanıt verirseniz çok sevinirim. Zira tura 2 ay içinde başlayacağım ve son anda sorun çıksın istemiyorum. Konsolosluklardaki çalışanlar da net bilgi paylaşmıyor bu konularda. Sanırım kampçı olunca önyargılı insanlarla karşılaşmak Türkiye’ye has bir şey değil. İyi günler.

    1. Merhabalar, bu cesaret gerektiren planınız için sizi tebrik ederim. 🙂 Umarım sorunsuz bir yolculuğunuz olur. Bazı ülkeler kapıda sınır verebiliyor, örneğin Azerbaycan vizesiz ülkeler listesine göz atabilirsiniz kapıda vize alınabilen ülkelerde listede. Bunun dışında vize isteyen tüm ülkelerden karayolu ile geçişlerde vize almak zorundasınız.

  66. Merhaba, Arabistanda çalışmaktayım ve istanbula gelmek için Atina aktarmalı gelme gibi bir planım var. Acaba Transit vize gerekmekte midir? Bilginiz varsa paylaşırsnaız sevinirim ve kaynak lütfen.

  67. Merhaba ben meksikaya aktarmali ucmak istiyorum transit vizem yok nereleri tercih etmeliyim hangi ulkeleri.gecen arkadasim hollanda uzeri meksikaya ucacakti ucak bileti donusle rezervasyon tarihi uyumsuz oldugu icin ucusa almamislar gidememis nasil bir yol izlemem lazim

    1. Merhaba, yukarıda belirttiğim ülkeler dışında aktarma yapabilirsiniz. Arkadaşınızın başına gelen olay transit vize ile alakalı değil. Bu tarz şüpheli durumlarda sizi uçağa almayabilirler o yüzden evraklarınızın doğru ve eksiksiz olması gerekli.

  68. Merhaba, Fas’a Hollanda veya belcika aktarmali ucusta,bu iki ulke transit vize ister mi? Cevabiniz icin simdiden tesekkurler…

      1. Merhaba Istanbul Paris aktarmalı Fas biletim var. Sadece gidiş. Transit vize gerekiyor mu? Tek yön biletim. Dönüş yok.

  69. Yarın Roma aktarmalı Amerika uçuşumuz var Roma’da akşam üstü oluyoruz ertesi gün uçağımız Amerika’ya aktarma mız yani bir sorun olur mu? daha yeni öğrendik böyle bir şeyin olduğunu… Amerika vizemiz tabii ki var ama roma nında vize istediğini söyledi daha az önce vizeci arkadaş Biz de şok olduk, orada beklemek için :((

  70. Merhabalar, İstanbul’dan Düseldorf üzerinden aktarmayla Canaria-Las Palmas’a balayına gideceğiz. Benim Yunanistan’dan alınmış ve oraya giriş yapılarak geçerli kılınmış Schengen vizem var, benim için herhangi bir sorun olmaması gerekir. Eşim ise İspanya vizesine başvurdu doğal olarak. Yani ikimizin de Schengen vizesi olacak. Yazınıza ve yorumlara verdiğiniz cevaplara göre Almanya ve Düseldorf Havaalanı transit vize istemiyor ancak iki bağlantı uçağı da farklı havayolları üzerinden yapılıyor. Gidiş: THY+LaudaMotion / Dönüş: Norwegian International+THY. Havayolu değişikliği olduğu için de bagajlarımızı alıp, tekrar check-in yapmamız gerektiği yazıyor biletimizde. Bu durumda Almanya transit vizesi gerekli midir.? Teşekkürler şimdiden…

    1. Merhaba, ikinizin de aktif Schengen vizesi olacağı için sorunsuzca bagajlarınızı almak için çıkış giriş yapabilirsiniz. Bu tarz durumlarda transit vize işe yaramaz zaten pasaport kontrolünün dışına çıkacağınız zaman her zaman Schengen vizesine ihtiyaç duyarsınız.

  71. Merhaba 30 agustosta 2 yegenim ile beraber moskova seremetyevo havaalanindan tokyo ya ucmayi dusunuyoruz 3 saat sonra diger ucus olacak rusyaya transit vize almamiz gerekiyormu cevaplarsaniz sevinirim yigenlerim 17 yasinda ikiside

      1. Bir yanlisiniz olmasin ucak dusurulme mevzusundan sonra rusya turk vatandaslarindan artik vize istiyor bence bilgini guncelleyin derim

  72. Merhaba,
    Ingiltere üzerinden İstanbula Almanya aktarmalı gidiş dönüş bileti almak istiyorum. İngilterede öğrenci vizem bulunmakta. Türkiyeye gidişte veya dönüşte Almanyada herhangi bir problem yaşarmıyım acaba?

  73. Merhaba, Yunanistan üzerinden aktarmalı gidiş-dönüş bileti alacağım, yeşil pasaportum da var. Transit vizenin belli bir giriş çıkış sayısı var mı? Teşekkürler 🙂

  74. Merhaba,

    Frankfurt aktarmalı Tokyo uçuşumuz var, almanya için vize gerekli olur mu? Japonya vizemiz yok çünkü kapıda vize alacağımız söylendi

    1. yolculuğunuz gerçekleşti mi, sorun yaşadınız mı
      acaba? aynı durumdayım ona göre bilet alacağım da 🙂

  75. MERHABA SERDAR BEY ÖNÜMÜZDEKİ AĞUSTOS AYINDA (2018) ENDONEZYA GİDECEĞİM. HALİYLE AKTARMALI GİDECEĞİM .AKTARMA SIRASINDA BEKLEME SÜREM 13 SAAT. AKTARMALARIM KATAR VE SUUDİ ARABİSTAN CİDDE VEYA JEDDAH OLARAK GÖZÜKÜYOR. BU ÜLKELER İÇİN TRANSİT VİZE ALMAM GEREKLİMİ .

      1. Merhaba Serdar Bey,
        2 Haziranda eşimle birlikte Endonezya’ya uçuşumuz var. Eşim Endonezya, ben Türk uyrukluyum.
        Benim ve Eşim için transit vize isterler mi.
        Yaklaşık 4 saatlik bir bekleme süremiz olacak Cidde’de.

  76. Merhabalar;
    2019 için Brezilya’ya 2 hafta sürecek bir gezi planlıyorum. Aktarmasız Brezilya uçak biletleri çok pahalı olduğu için aktarma yapmak zorunda kalacağım. Gidişte Hollanda üzerinden dönüşte ise Fransa üzerinden aktarmam olacak ve bekleme süreleri 24 saati aşmıyor. Yazınızı incelediğimde Fransa ve Hollanda transit vize istemiyor görünüyor. Fakat emin olmak istiyorum. Sorun yaşar mıyım?

      1. Merhaba Serdar Bey, benim de Roma aktarmalı Brezilya uçuşum var. Biletim bağlantılı bilet değil yani tek yerden almadım.
        İst-Roma biletini ayrı , Roma-Sao Paulo biletini ayrı sitelerden ayrı havayollarından aldım, aktarmayi kendim yapacağım el bagajım olacak sadece.
        Transit geçiş açısından bir sıkıntı olmaz değil mi biletlerin ayrı ayrı alınmış olması ?
        Teşekürler

  77. merhaba
    Fas gitme planım var uygun olduğu içn aktarmalı gideceğim gibi
    giderken AMS Amsterdam Schiphol Havalimanından ,
    dönerkende CDG Paris Charles de Gaulle havalimanından aktarma yapacağım.

    Hollanda ve Fransa transit vize istiyormu ?
    kendimce biraz araştırdım ama fazla detaylı birşey bulamadım . emin olmak istiyorum .
    Not : Amerikan vize var , Shengen vizem yok …

  78. 10 yıllık ABD vizem var. en son 2013′ de ABD ye gitmiştim. istanbul’dan almanya veya ingiltere veya fransa veya hollanda üzerinden ABD gitmek için transit vize gereklimi . teşekkür ederim.

  79. Kardeş öncelikle böyle güzel bir blog oluşturduğun için teşekkür ederim. Nasip olursa Mayıs 2018 gibi aktarmalı ABD ye gitmeyi planlıyorum fakat yine de sormakta fayda olduğunu düşünüyorum. Havaalanı fark ediyor mu ABD uçuşları için . Her ne kadar yukarıda yorumları okuduysam da senden almak istedim en doğru cevabı.

    1. Geçerli bir ABD vizeniz varken Çek Cumhuriyeti, Yunanistan ve Kanada dışında diğer tüm ülkelerden transit vizesi olmadan aktarma yapabilirsiniz. Sadece uluslararası havalimanlarında aktarma yapabilirsiniz.

  80. Merhaba.Ben Meksika Cancun dan Türkiye ye Amsterdam aktarmalı gideceğim 8 martta.Havaalanında bekleme sürem 4 saat.Transit vize gereklimi acaba? Araştırdığıma göre gerekli değil diyor yalnız uçuş bilgilerimde Hollanda ya bize gerekli diyor? Risk almak istemiyorum,bir bilgi verebilirmisiniz acaba .çok teşekkürler şimdiden..

  81. merhabalar biz amerikaya gitmek için aktarmalı uçuş yapmayı planlıyoruz. önceki cevaplarınızdan anladığım kadarıyla amsterdam için transit vize gerekmiyor fakat bulduğumuz uygun fiyatlı bilette aktarma süresi 13 saat gözüküyor bu süre içinde havaalanından ayrılma imkanımız var mı? şimdiden çok teşekkür ederim yeterli ve samimi cevaplarınızla önerilmesi gereken bir kaynaksınız 🙂

    1. Merhaba, transit vize konusunda sorun yaşamış biri olarak sizlere yardım edebiliyorsam ne mutlu. 🙂 Sorunuza gelecek olursak, eğer havalimanından ayrılıp şehri gezmek gibi bir planınız varsa Schengen vizesi almanız gerekli. Schengen vizesi almazsanız sadece havalimanı aktarma bölgesi içinde kalabilirsiniz.

  82. Hollanda transit vize istemiyor gözüküyor ama mesela Peru-Amsterdam bileti ayrı Amsterdam-Ístanbul bileti ayrı ayrı kesilecek ama terminal değiştirilmeyecek transit vize almaya gerek var mı? internette uçağa alınmama gibi durumlar okudum açıkçası korkuttu bu durum beni şimdiden teşekkürler.

    1. Benim de Peru seyahatim olacak birkaç ay sonra Amsterdam üzerinden. Aynı havalimanı olursa ve gümrükten geçmezsek bence de sorun olmaz gibi. Aslında en güzeli Brezilya üzerinden ama bu sefer de en az 3.000 lira fark çıkıyor ortaya. Az buz değil…

  83. Cesur bey bu arada anladığım kadarıyla burada söz konusu Umuma Mahsus (Bordo) pasaport değil mi? Yeşil pasaportu olanların zaten vize gibi bir derdi olmuyor.

    1. Eğer transit geçeceğiniz ülke yeşil pasaporta zaten vize istemiyorsa doğru, transit vize almak gerekli olmaz. Ama İngiltere, ABD ve Kanada gibi ülkeler yeşil pasaporta dahi vize istedikleri için; yeşil pasaportu olanlar da transit vize alması gerekli.

  84. Merhabalar size sorum şu ben bu pazartesi Madrid üzerinden Dominik cumhuriyetine gideceğim bunu için transit vize uygulaması oluyormu transit saatim 24 saatten az teşekkür ediyorum şimdiden. Sizlere

  85. Transit vize istemiyor dediğiniz bütün ülkeler bütün hava yolu şirketleri istiyor diyor ortada büyük bir çelişki var

    1. Bu sayfadaki bilgilerin tamamı, ülkelerin dış işleri bakanlıklarında ki yazılı açıklamaları referans olmuştur. Siz bunu nerede gördünüz link verebilir misiniz?

  86. Serdar bey merhaba ben kiev’den bruksel aktarmali amerikaya uçuş planlıyorum ama bruksel icin transit vizeye ihtiyacım olurmu desteğiniz için şimdiden teşekkürler.

    1. Merhaba, Amerika’ya yapılan uçuşların çoğunluğu Brüksel ve Amsterdam üzerinden yapılmaktadır ve bu ülkeler Türk vatandaşlarından transit vize istememektedir.

  87. Merhaba,
    Nisan ayında almanya üzerinden tek aktarmayla ispanya’ya gitmeyi planlıyorum, ispanya turistik vizesi aldığımda bu shengen vizesi mi oluyor , olmuyorsa almanya için transit vize almam gerekiyor doğru mudur? Aynı havayolu ile 3 saatlik bekleme var sadece, alacağım vize shengen mi değil mi orası kafamı karıştırdı.

    Teşekkürler.

  88. Merhaba,

    Çölde vaha bulmuş gibi oldum sizin yazınızı okuyunca. Ne kadar sevindim anlatamam.
    Şimdi öncelikle iki şeyi yanlış biliyormuşum. Ben Almanya’nın ABD ve Kanada’ya aktarmalı gidenlerden transit vize istediğini sanıyordum. Bir de İngilitere’nin de ABD ve Kanada’ya giderken transit istediğini sanıyordum, bu ülkelere 6 ay içerisinde gidip gelmiş kişiler dışında.

    Benim fellik fellik transit vize araştırmamın bir nedeni var ? Yakında bir New York gezisi planlıyorum. En son ABD’ye 2016 yılında gittim, schengen vizem yok, anlayacağınız gibi ABD turistik vizem var, bir de süresi bitmiş bir Kanada öğrenci vizem var ? Havaalanında sorun yaşamaktan ölesiye korkan bir insan olarak tekrar sormak istiyorum izin verirseniz: Ben bu şartlarda TR’den ABD’ye giderken ve dönerken İngiltere, Almanya, Fransa ve Amsterdam’dan transit vize almadan aktarma yapabilir miyim? ☺️ Bir de şaşırdığım bir şey var ? İngiltere aktarmalı ABD uçak biletleri neden bu kadar ucuz bir fikriniz var mı? Ben transit vizeye yoruyorum hep ?

    1. Selamlar 🙂 Öncelikle yazının işine yaramış olması bizi mutlu etti. Okuduğun gibi yanlış bildiklerini düzelmiş olduk birlikte. 🙂 Soruna gelirsek eğer, elindeki ABD turistik vizen ile İngiltere, Almanya, Fransa ve Amsterdam’dan transit vize almadan aktarma yapabilirsin. Çünkü ABD vizesi bir çok ülkede kapı açıyor. 🙂 İngiltere aktarmalı ABD uçuşları da ucuz evet çünkü çok fazla uçuş var sebebi kesinlikle bu.

  89. Küba, Isveç, Hollanda ve Fransa transit vize istiyor mu?
    (AB ülkelerinden 1 aktarma yacağım sadece.)

      1. Ama hangi koşullarda? Mesela ben Peru’ya Hollanda-Amsterdam üzerinden uçacağım. Yazıdan ve yorumlardan anladığım kadarıyla transit vizeye ihtiyacım yok (Pasaportum Umuma Mahsus yani Bordo). Ama bunun koşulları var mı? Mesela bekleme süresi sınırı gibi. Baktım mesela bir uçuş var İstanbul’dan Amsterdam’a oradan da Lima’ya ama Amsterdam’dan 28 saat sonra kalkıyor Lima uçağı. Bu gibi durumlar için Türk vatandaşları transit vize almalı mı?

  90. Iyi gunler cok acil bir sorum var. Irlanda’dan Arnavutluga gidecegim fakat Fransa ve Italya aktarmali olacak. Havalimanindan cikmayacagim. Dublin-Paris-Roma-Tiran seklinde olacak. Problem olur mu?

      1. Cok tesekkurler son bir sorum var. Italya ve Belcika da istemiyor diye biliyorum ben bilet alacagim fakat farkli firmalardan ve herhangi bir anlasmalari yok zaten sadece el bagajim var. Iki ayri bilet problem olusturur mu? 1.bileti buradan alip digerini online check-in yapacagim cunku orada check in yapma sansim yok. Online check-in olunca direk transit gecebilirim diye dusunuyorum.

        1. İtalya ve Belçika da transit vize istemiyor ama yolculuğunuz Belçika > İtayla > Arnavutluk şeklinde olacaksa; Schengen bölgesinde birden fazla aktarma yapmış olacaksınız. Bu yüzden Schengen vizesi almanız gerekli. Schengen bölgesinde 1 aktarma yaparak vizesiz Arnavutluk’a gidebilirsiniz.

          1. Evet bir aktarma yapacagim. Ikinci firma farkli oldugu icin ikinci ucus icin online check-in yapmam yeterlidir degil mi?

          2. Evet online check-in yapabilirsiniz. Uçağa ilk bineceğiniz havalimanında o havayolu firması bulunuyorsa eğer; oradan da yapabilirsiniz diye düşünüyorum. Bence ilk havalimanında bunu bir sorun, yoksa yada olmuyorsa onlince check-in yapabilirsiniz.

  91. Merhabalar,
    Erasmus için Fransa- Paris Charles de Gaulle üzerinden Lizbon’a aktarmalı uçacağım. İki uçuş arasında tam 23 saat var ve o gün benim doğumgünüm. 🙂 Fransa’nın transit vize istemediğini sayenizde öğrendim fakat bir sorum olacak. İki uçuşum da Air France olduğu için bagajımı geri almam gerekmeyecekmiş. Hazır bagajım da bana yük olamyacakken ve o gün doğumgünümken sizce o 23 saat içerisinde havaalanından çıkıp uçuştan önce sorunsuzca geri girebilir miyim? Orta seviye Fransızca’m da var derdimi anlatabilmek için. Erasmus olduğum için D Tipi ulusal vizem var. Sizce mümkün müdür?

    Teşekkür ederim önemsediğiniz için 🙂

    1. Merhaba Murat, Fransa transit vize istemiyor doğru. Havalimanından çıkma konusunda ise bence bir şansınızı deneyin. 🙂 Bunu yapan 2 arkadaşım olmuştu. Londra’da aynı sizin gibi 20 saatten fazla aktarma süreleri vardı. Görevliden rica edip onlara 1 günlük vize verdiklerini söylemişti. Belki sizin içinde aynısını yapabilirler. Bence bir deneyin derim. 🙂

      1. merhaba ben atatur hava lımanıdan parıs aktarmalı brezılyaya ucacam turkıyeden cıkısımda herhangı bır sorun olurmu cunku bıletım aktarmalı oldugu ıcın bırıncı bıletım dırek parıs yazıyor vızem yok yada fransa da sorun olurmu tesekurler sımdıden

        1. Biletinizde Paris yazması çok normal bir durum. 2 aktarmalı uçuşlarda 2 biletiniz olur. Transit vize konusu ise, Fransa Türk vatandaşlarından transit vize istemiyor.

      2. Merhaba, ben istanbul atatürk havalimanda paris (CDG)aktarmalı airfrance den kazablanka,ya bilet aldım.uçuş günü geldi havalimanda yer hizmetleri yetkilisi bana fransa yada schengen vizem olmadıgı için biniş kartımı vermedi sorun çıkardı ve bu yüzden seyahtimi yapamadım biletimde yandı , bununla ilgili ben ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim,

  92. Fransa (Paris) Charles De Gaulle havalimanında aktarma yaparak terminal değiştirmeden JAPONYA Haneda havaalanına gideceğim. Transit vize gerekiyor mu ?
    teşekkürler..

    1. Fransa sadece 3’üncü gideceğiniz ülke Schengen ülkesiyse Schengen vizesi istiyor. Eğer siz Japonya’ya gitmek için Fransa’da aktarmak yapcaksanız transit vize almanız gerekli değil.

  93. Serdar bey merhabalar.
    Yanlis anlamayin lutfen ama transit vize istemeyen ulkeleri hangi sayfadan ogrendiniz?
    Thy ile transit gecislerde sikinti yasaniyor bildigim kadariyla, 8 sene once ucaga alinmadim. Uzun zaman gecti, her neyse…
    Amerika vizem var, eski pasaportumda haala 2023 e kadar gecerli.
    Brezilyadayim suan, Almanya, Portekiz, Italya, Ispanya…uzerinden baglantili ucusum olursa sikinti yasar miyim acaba?
    Acikcasi korkuyorum ucak bileti almakta.
    simdiden tesekkurler.

    1. Merhaba, İsmail bey, bizzat kendim deneyimlediğim için bu yazıyı yazma gereği duydum. Bu bilgiler ülkelerin konsolosluklarında mevcut. Örnek olarak schengen vizeniz yoksa Almanya’nın transit vize istediği ülkelere buradan bakabilirsiniz: http://www.germany-visa.org/airport-transit-visa/ Sizin de göreceğiniz gibi listede Türkiye’de var. İtalya konsolosluğunun bu sayfasına bakarsanız: http://www.conslosangeles.esteri.it/consolato_losangeles/en/i_servizi/per_chi_si_reca_in_italia/schengen-visa-for-airport-transit.html listede Türkiye’nin olmadığını görebilirsiniz.
      Sonuç olarak, Almanya üzerinden aktarma yaparsanız transit vizesi almanız gerekli.Portekiz, Italya veya İspanya’dan yapacağınız aktarmalarda transit vize ihtiyacınız olmuyor.

  94. Merhaba ben Almanya üzerinden İtalya’ya uçacağım ancak Amsterdam’da aktarma var transit vize almalı mıyım

  95. Merhaba iyi akşamlar ben Lufthansa ile Frankfurt aktarmalı Torino’ya uçmak istiyorum ancak Frankfurt havaalanında transit vize problemi yaşamaktan korkuyorum sizce rota mı değiştirmeli miyim?

  96. Çok çok teşekkür ederim nice seyahatlerde bulunmanız dileğiyle mutluluklar hayatınızdan eksik olmasın.sağolun dediniz gibi havayoluyla iletişime geçmek en mantıklısı blogunuza abone oldum arkadaşlarıma da tavsiye edeceğim ALLAH’A emanet olun….

  97. Öncelikle cevap için teşekkürler…anladığım kadarıyla havayolu şirketlerinin kendi aralarındaki anlaşmalara bağlı olarak bu durum değişkenlik gösterebiliyor,öyleki İst’den pegasus ile stockholm’e oradan LA ye norwegian ile seyahat edeceğim aldığım bilette bagajlarımı tekrar kontrolden geçirmem gerektiği yazılı.durum bu
    Dipnot:aynı zamanda LA’den de dallas’a uçuşum var USA içinde transit vize istemezler herhalde dimi zaten 10 yıllık vizem var.tşkrlr….

    1. Evet bu durum havayolu şirketlerinin kendi aralarındaki anlaşmalara göre değişkenli gösterebiliyor. Bu yüzden en doğru bilgiyi havayolu size verecektir. Eğer bagajınızı teslim almak için İsveç’te pasaport kontrolünden geçmeniz gerekecekse transit vize almanız gerekli. Amerikan vizeniz varsa Amerika içinde başka bir vizeye ihtiyacınız olmaz.

  98. Merhabalar Serdar bey!14 Şubat’ta Stockholm aktarmalı Amerikaya gideceğim,İsveç’te 3 buçuk saat havaalanın’da beklemem gerekiyor ve iki uçuş arasında bagajımı teslim alıp tekrardan check-in yapmam gerekiyor acaba İsveç bizden transit vize talebinde bulunur mu? Değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.saygılarımla!

    1. Merhaba Hamit bey, bagajınızı teslim alacağınız için pasaport kontrolünden çıkıp tekrar girmeniz gerekecek. Bu nedenle transit vize almanız gerekiyor. Bagajınızı kilitleyemiyor musunuz? Amerika’da alacak şekilde.

  99. Merhaba, Brezilya’ya gideceğim ve dönüşüm Sao Paulo’dan Frankfurt havalimanına orası için transit vize almam gerekiyor mu Konsolosluğu aradım 2 saat bekleme sürem olduğu için gerek olmadığını söylediler fakat çok üzerine konuşuluyor emin olamadım 18 ocakta gideceğim ve şu an ne yapmam gerekiyor bilmiyorum

    1. Benzer bir durum benim başıma gelmişti. Newyork’tan Kanada aktarmalı İstanbul uçağım vardı. Her ne kadar ülkeme dönüyor olsamda Kanada transit vizem olmadığı için uçağa alınmamıştım. Sizinde başınıza benzer bir durum gelmemesi için Alman konsolosluğunu aramak en doğrusu. Sanırım zaten aramışssınız ve size sorun olmayacağını iletmişler. Eğer böyle dediyseler sorun olacağını bende sanmıyorum.

      Kendi yaşadığım tecübelerden yola çıkarak bu yazıyı yazdım. Umarım sorunsuz bir uçuşunuz olur ve bizimle tecrüblerinizi paylaşırsınız.

  100. Merhaba,
    7 MARTTA İSTANBUL KOLOMBİYA UÇUŞUM VAR BARCELONA AKTARMALI AMA AKLIMA TAKILAN BİR SORU VAR TEK BİLET ÜZERİNDEN AKTARMA YAPACAGIM VE BARCELONADA 5 SAAT 20 DK BEKLEYECEĞİM BARCELONA BENDEN TRANSİT VİZE TALEP EDER Mİ ? VE DİĞER BİR SORUMSA BAGAJIM SON İSTİKAMET OLAN KOLOMBİYAYAMI GİDECEK ??
    EDİT:AKTARMALI UCUSUM TEK BİR BİLET ÜZERİNDEN KESİLDİ VE 2 ADET PNR KODU VAR İSTANBUL BARCELONE VE BARCELONA BOGOTA İÇİN

    1. Merhaba Emre bey, İspanya transit vizesi istemiyor. Sorunsuzca aktarma yapabilirsiniz. Biletinizi alırken görevli size bagajınızı kilitlememizi ister misiniz diye soruyor. Bunun anlamı Barcelona havalımanına indiğinizde bagajınız İstanbul – Bacelona uçağından alınıp direk Barcelona – Kolombiya uçağına yüklenir. Sizin bir işlem yapmanız gerekmiyor.

    2. Emre Bey Merhabalar,

      Transit uçuşlarda uçak değişimi olmuyor. Sanırım sizin uçağınız Barselonaya inecek, ancak sizler uçaktan inmeyeceksiniz.
      Transit uçuşlarda (uçaktan inilmeden beklenir), transfer uçuşlarda ise havalimanına geçilir ve aktarma dediğimiz olay ile farklı bir tarifeli uçağa binilir. Tek bilet şeklinde ifade edince, benim aklıma transit kavramı geldi. Sizinki transit uçuş olmasın?

  101. Merhaba,
    Fransa (Paris) Charles De Gaulle havalimanında aktarma yaparak terminal değiştirmeden Brezilya’ya gideceğim. Transit vize gerekiyor mu ?
    teşekkürler..

      1. Merhaba Serdar,
        Ben Kanadada öğrenci vizem var ve kanadadan Türkiye’ye yolculuk için polonyada 9 saat aktarmalı olup Türkiye’ye geçeceğim. Acaba Polonyaya için Transit Vize gerekli mıdır?

  102. merhABA SERDAR BEY SHENGEN VİZEMİZ OLMADAN KÜBAYA İSPANYA AKTARMALI UCUŞ İCİN TRANSİT VİZEYE İHTİYACIMIZ VARMIDIR ?

  103. Merhaba. Brüksel’e uçup havalimanında 6 saat bekleyeceğiz. Ardından başka bir havayolu firmasıyla Fas’a uçacağız. Transit vize gerekiyor mu? Teşekkür ederim.

    1. Volkan Bey merhabalar Transit Schengen vizeniz olmadan seyahatinizi gerçekleştirebildiniz mi ? Teşekkürler

      1. Volkan Bey bizi bu konuda bilgilendirebilir misiniz?
        Transit Vize almadan Fas a geçebildiniz?

  104. Selamlar,

    İstanbul’dan THY ile Kopenak Kastrup aktarmalı, oradan da Canada air ile Toronto uçuşu yapmayı planlıyorum.
    Bu planladığım uçuş için Transit vize gereklimi değilmi diye THY’yi aradım bilmiyor!; Danimarka konsolosluğunu aradım bilmiyor!.
    bu konuda sizin bilginiz var mı?

    vereceğiniz cevap için şimdiden Teşekkür ederim.

    1. Anladığım kadarıyla Kanada vizeniz var. Bu durumda Danimarka’da sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Yani havalimanından çıkıp ülkeye giriş yapmayacaksanız bence transit vize istemezler. Bu dediğim bilgi değil yalnız kendi düşüncem.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

You May Also Like