Gazimağusa Gezi Rehberi

Gazimağusa Gezi Rehberi

0 Paylaşım
0
0
0

Gazimağusa Yakındoğu ile Avrupa arasında bir liman kentidir. Gazimağusa Famagusta olarak da bilinir. Adadaki en önemli turistik yerlerden biridir.

Gazimağusa’ya Nasıl Gidilir?

Ercan Havalimanı > Gazimağusa

Havalimanın’daki KIBHAS otobüslerini kullanarak Gazimağusa’ya ulaşabilirsiniz. Yolculuk süresi yaklaşık 50 dakika sürmektedir ve bilet fiyatı 17,5₺’dir. Sefer Saatleri >>

Girne > Gazimağusa

Girne’den Gazimağusa’ya her 15 – 30 dakikada bir minibüs kalkmaktadır. Minibüsler son model Mersedes’lerdir ve yolculuk oldukça rahat geçmektedir. Minibüsler Ramadan Cemil Meydanı’nda bulunan Özgürel Taksi durağının hemen önünden kalkmaktadır. Yolculuk yaklaşık 1 saat sürmektedir.

Lefkoşa > Gazimağusa

Her gün Lefkoşa’dan Gazimağusa’ya otobüs kalkmaktadır. Hafta içi her gün sabah 6:45’ten akşam 19:00’a kadar her 20 – 30 dakikada bir, hafta sonu ve resmi tatillerde sabah 7:00’den akşam 19:00’a kadar her 20 – 30 dakikada bir otobüs kalkmaktadır. Otobüsler Lefkoşa Otobüs Terminali’nden kalkmaktadır. Yolculuk yaklaşık 1 saat sürmektedir.

Gazimağusa’da Nerede Kalınır?

Lüks Otel Tavsiyesi

Salamis Bay Conti Resort Hotel & Casino – İki kişilik odada herşey dahil kişi başı fiyatı 350₺

Ekonomik Otel Tavsiyesi

Port View Hotel – İki kişilik odada kahvaltı dahil kişi başı fiyatı 130₺.

Apart Otel Tavsiyesi

Doga Apartment – 4 kişilik daire günlük 300₺.

Gazimağusa’da Gezilecek Yerler

Gazimağusa’da gezilecek yerler ve fazlası Gazimağusa gezi rehberi yazımızın devamında.

Othello Kalesi

Othello Kalesi
Othello Kalesi

Gazimağusa Limanı’nda yer alan Othello Kalesi 14’üncü yüzyılda Luzinyanlar tarafından düşman işgaline karşı inşa edilmiştir. Kalenin ismi ünlü Shakespeare’in tiyatro sahnesinde kullandığı bir kahraman olan Othello’dan gelmektedir.

Gazimağusa Surları

Mağusa Surları
Mağusa Surları

Venedikliler tarafından geliştirilen surlar kenti çevrelemiştir. Surlar yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda, 18 metre yüksekliğinde ve 9 metre genişliğindedir. 1571’de Osmanlılar tarafından fethedilen kalenin büyük bir bölümü tahrip olmuştur fakat yapılan çalışmalarla tekrar restore edilmiş.

Canbulat Müzesi

Canbulat Müzesi
Canbulat Müzesi

1570’te Gazimağusa’yı kuşatan Osmanlı ordusunda, İskender Paşa ve Deniz Paşa bu mevkide şehit düşmüştür. Türbeleri bu müzede yer almaktadır.

Namık Kemal Zindanı ve Müzesi

Namık Kemal Zindanı ve Müzesi
Namık Kemal Zindanı ve Müzesi

Namık Kemal’in Vatan Yahut Silistre eseri 1873’te sahnelendikten sonra tepkilere neden olmuş ve Namık Kemal Gazimağusa’daki bu zindana sürgün edilmiş. Namık Kemal burada tam 38 ay geçirmiştir.

Lala Mustafa Paşa Camii (Aziz Nikolas Katedrali)

Lala Mustafa Paşa Camii (Aziz Nikolas Katedrali)
Lala Mustafa Paşa Camii (Aziz Nikolas Katedrali)

1328 yılında Lüzinyanlar döneminde katedral olarak inşa edilmiştir. Açıldığında Akdeniz bölgesindeki en güzel yapılardandı. 1571 yılında Osmanlı tarafından bölgedeki ibadet ihtiyacını karşılamak için cami olarak restore edilmiştir. Kıbrıs’taki en büyük camidir.

Sinan Paşa Camii (Aziz Peter ve Aziz Paul Katedrali)

Sinan Paşa Camii (Aziz Peter ve Aziz Paul Katedrali)
Sinan Paşa Camii (Aziz Peter ve Aziz Paul Katedrali)

1360 yılında katedral olarak inşa edilmiştir. Ada İngiliz yönetimindeyken katedral patates ve tahıl depolama gibi amaçlarla ambar olarak kullanılmış. Daha sonra Osmanlılar katedrali camiye çevirmişler.

Salamis Antik Kenti

Gazimağusa merkezinden 6 km uzakta olan bu bölgeye taksi ile rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Salamis Bronz Çağı sonlarında kurulmuş, efsanelere göre kentinin kurucusu Kral Telamon’un oğlu Teukros’tur. Efsaneye göre kardeşi Aiax’ın intiharını engelleyemediği için babası Telamon tarafından memleketinden kovulur ve buraya gelerek Salamas Antik Kenti kurar.

Salamis Gymnassium

Salamis Gymnassium
Salamis Gymnassium

Salamis Gymnassiumu antik kentin kuzey ucundadır. Gymnassiumun çoğu bölümü depremlere zarar görmüş. Dört tarafı sütunlarla çevrilidir. Kuzey ve güney ucunda yer alan havuzlar etraflarında heykeller bulunmaktadır.

Salamis Tiyatrosu

Salamis Tiyatrosu
Salamis Tiyatrosu

Salamis Tiyatrosu antik kentin güneyindedir. Tiyatro 15 bin kişilik kapasiteye sahiptir ve üç bölümden oluşur. Sahne binası, orkestra ve oturma yerleri. Heykeller ile süslenmiş sahne depremler nedeniyle günümüze sadece temelleri ulaşmıştır.

Aziz Barnabas Manastırı

Aziz Barnabas Manastırı
Aziz Barnabas Manastırı

Aziz Barnabas Manastırı Bizans İmparatoru Zeno tarafından 477 yılında inşa ettirilmiş. Manastır bir kilise, avlu ve avlunun üç yanında papazların yaşadığı odalardan meydana gelmektedir.

Gazimağusa Hayalet Şehir (Kapalı Maraş)

Gazimağusa Hayalet Şehir
Gazimağusa Hayalet Şehir

1974’den önce en ünlü tatil yerlerinden biri olan Maraş, günümüzde Birleşmiş Milletler denetimindedir. Kıbrıs adasını ikiye ayıran tampon bölgededir.

Askeri kartı olanlar, yurtlarda kalanlar ve kayıtlı taksiler haricinde hiçbir şekilde sivil araç ve yaya Kapalı Maraş Bölgesi’ne alınmamaktadır.

Hayalet Şehri görmek isteyen yabancı turistler 2016 yılına kadar Maraş İkon Kilisesi’ne kadar gidebilseler de artık buda yasaklanmıştır.

Gazimağusa Sahilleri

Gazimağusa’nın altın kumsalları dünyanın en iyi bilinen plajları arasın yer almaktadır.

Gümüş Sahili (Silver Beach)

Silver Sahili (Silver Beach)
Silver Sahili (Silver Beach)

Silver Beach Türkçe adıyla Gümüş Sahil Gazimağusa’da bulunan en güzel ve temiz plajlardan biridir. Sahil Gazimağusa şehir merkezinden sade 11 km uzaklıktadır. Plajın oldukça berrak denizi ve altın renginde kumu vardır.

Glapsides Plajı

Glapsides Plajı
Glapsides Plajı

Glapsides Plajı Silver Beach’in sadece 1 km güneyinde yer almaktadır. Bu plajda en az Silver Beach kadar güzel ve temiz bir sahile sahiptir. Glapsides Plajı’nın çevresinde kamp yapabileceğiniz alanlar da bulunmaktadır.

Gazimağusa gezi rehberi yazımız bu kadar Girne Gezi Rehberi ve Lefkoşa Gezi Rehberi yazımızı da okuyabilirsiniz.

Mutlu ve Cesur Kalın…

0 Paylaşım
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You May Also Like

Pamukkale Gezi Rehberi

Alanya‘dan İstanbul‘a dönüşümde son yolculuğum Denizli’de ki Pamukkale Travertenleri olmuştu. Tamamen doğa harikası olan bu Travertenleri kaynaktan çıkan 35 derece…

Sofya Gezi Rehberi

Bilindiği gibi Bulgaristan Avrupa Birliği ülkesi olduğundan ya Schengen Vizeniz varsa onunla yada Bulgaristan Vizesi alarak ülkeye giriş yapabilirsiniz. Otobüsle gidecekseniz eğer...

Burgaz Gezi Rehberi

Bulgaristan‘ın Karadeniz kıyı şeridinin güneyinde yer alan ve Türkiye sınırında Kırklareli ile komşu olan Burgaz ilinin idari merkezi olan şehirdir. Burgaz gezi rehberi başlayarak ilk olarak Burgaz’a…

Atina Gezi Rehberi

Yunanistan Balkanlar’ın güneyinde yer alan bir ülke. Avrupa Birliği üyesi Yunanistan, Türkiye, Arnavutluk, Bulgaristan ve Makedonya ile sınır paylaşmaktadır.…

Saraybosna Gezi Rehberi

Saraybosna Bosna-Hersek’in başkenti ve en büyük kentidir. Saraybosna, ayrıca Bosna-Hersek Federasyonu’nun ve fiili başkenti Banyaluka olan Sırp Cumhuriyeti’nin…

Üsküp Gezi Rehberi

Merhaba arkadaşlar bu yazımızda Üsküp ile ilgili bilgiler paylaşacağız. 🙂 Benim de memleketim olan Üsküp, Makedonya‘nın en büyük…