2018 Black Friday Türkiye
2018 Black Friday Türkiye

Black Friday Türkiye 2018

0 Paylaşım
0
0
0

Son zamanlarda Türkiye‘de de çılgınlık derecesinde alışveriş yapan insanların Black Friday Türkiye 2018 için de gün saydıkları bilinen bir gerçek artık. 7’den 70’e herkesin bir alışveriş tutkusu vardır. Bayanların özellikle vazgeçilmez alışveriş hastalığı erkeklerde derinnn yaralar bırakmış olsada yinede eşine, sevgilisine veya kızına hediye almayı eksik etmeyen erkekler içinde beklenen günlerden sayılıyor. Peki herkesin bildiği, takip ettiği bu alışveriş etkinliği olan Black Friday Türkiye 2018 ne zaman yapılır? Her gün var mı? Nerelerde geçerli? Hangi markalar satış yapıyor? Ne kadar indirim oluyor? Black Friday Türkiye’de geçerli mi? gibi kafanızda canlanan soruları cevaplayalım.

Black Friday Nedir?

Black Friday Türkiye 2018 Black Friday Ne Zaman
Black Friday 2018

Black Friday‘in Ingilizce bir dilden olup Türkçe anlamı tam olarak “Siyah Cuma” olarak söyleniyor. Black Friday‘in tam anlamı ise dünyanın her yerinden mağazaların % 90’a varan indirimler sağladığı yılın en büyük satış etkinliğidir. Hikayesi ise kısaca bahsedecek olursak eğer şu şekilde özetleyebilirim; Black Friday in ortaya çıktığı yer tabi ki Amerika Birleşik Devletleri.Amerika’da 1932 yılından bu yana Şükran Gününü takip eden ilk cuma Black Friday yani Kara Cuma olarak adlandırılmakta ve 85 senedir Noel alışverişinin başlangıç tarihi olarak bilinmekte.

1966 yılında Philadelphia’da polisler şükran gününden sonraki güne bu tanımı koyarken aslında çokta neşeli, eğlenceli ve sempatik olması için değil tamamen alışveriş çılgınlığının insanlar için tehlikeli boyutlara ulaştığını ve bir çok kazaya sebebiyet verdiğine dikkat çekmek için koymuşlardır. Alışveriş çılgınlığının sebebiyet verdiği bir çok trafik kazası, adam yaralama, gasp veya hırsızlık olaylarının çok sayıda artması sebebi ile Black Friday yani Kara Cuma olarak adlandırılan bu günde polisler tam bir eziyet çekerek bir çok olayla ilgilenmek zorunda kalıyorlarmış. Zamanla da bu tanım duyulmuş ve insanların diline pelesenk olmuştur. Polislerin bu duruma bakışı ve yafta olarak yapıştırdığı bu tanımlama insanları alışverişten soğutmamış aksine daha çok birbirine bağlamıştır. Her yıl düzenlenen Black Friday yakın zaman içinde de tüm dünyada bir çok marka için bir satış stratejisi olarak kullanılmış ve milyon dolarlık işler bu günde yapılmıştır. 

Biz türklerin düşündüğü gibi aslında bizim “Hayırlı Cuma” mızı kimse kötülemiyor. Tamamen yaşanan kötü olayların polislerin ve diğer böyle düşünen insanların gözünde aslında pekte iyi olmayan bir gün anlamında söylendiği ve bu şekilde de anılıp yayıldığını herkesin öğrenmesi gerektiğini düşünüyorum. Yoksa; kimsenin bizim mübarek cumamızla uğraştığını sanmıyorum, bu şekilde düşünülmesinin de çok yanlış olduğunu savunuyorum. 🙂 Şimdi gelelim Black Friday Türkiye indirimlerine.

Black Friday Türkiye İndirimleri

Black Friday Türkiye 2018
Black Friday Türkiye 2018

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’nin de geri kalmadığı bu etkinlikte gerçekten ciddi şekilde indirimler olup alabileceğiniz çoğu şeyden birden fazla yada bir çok farklı ürünleri aynı anda alma şansınız oluyor. Bu indirimleri Türkiye’de yapan markalar neler diye bir araştırma yaptım ve tek tek yapanları buldum. Bundan önceki yani 2017 yılında yapılan Black Friday için indirim yapan bir çok marka yine bu yıl aynı oranda indirim yapar diye düşünerek yazıya devam ediyorum 🙂 Black Friday 2018 Türkiye kapsamında aşağıdaki markalar indirimlerini tüm alışveriş severler için yaparak bu çılgın güne onlarda katılıyorlar.

  1. Oysho
  2. Bershka
  3. Pull and Bear
  4. Stradivarius
  5. Mango
  6. H&M
  7. Koton
  8. DeFacto
  9. Vakko
  10. YKM
  11. U.S. Polo Assn
  12. Pierre Cardin
  13. Hepsiburada.com

Saydığım markalar Black Friday Türkiye 2018 kapsamında yine bir çok marka gibi indirimlerini alışveriş seveler için yapacak ve öncelikle bayanların olsa gerek ihtiyaçlarını karşılamak için çalışacaklardır. 🙂 Bunların yanı sıra bir çok internet satış mağazaları da yine aynı indirimleri yapıp satış yapacaklardır. Takip etmenizi ve yılın bir günü güzel bir alışveriş yapmanızı tavsiye derim. 🙂

Black Friday Ne Zaman?

Ve işte beklenen soru. 🙂 Bunca şey yazdıktan sonra cevabını beklediğiniz soru bu başlıkta. Amerika’da her yıl şükran günü kasım ayının 4. perşembesi kutlanır ve bu günden sonraki ilk cuma günü Black Friday olarak adlandırılır. Bu yılda Black Friday Türkiye 2018 Kasım ayının 23’ünde tüm alışveriş severler için başlayıp aynı günün son saatlerine kadar devam ediyor. Ancak bu durumu fırsat bilen bir çok marka alışveriş severler için süreyi uzatıp kendi lehlerine çevirmek için kullanıyorlar. Haliyle Black Friday’in uzaması çalışan ve zamanı olmayan bir çok kişi için güzel bir haber oluyor ve rahat rahatta alışveriş yapmaya gidenler oluyor. Ama ne bulup alıyorlar orasını bilemiyorum. 🙂

0 Paylaşım
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

You May Also Like