Transit Vize İsteyen Ülkeler

Havaalanı Transit Vizesi İsteyen Ülkeler – 2017

Havaalanı transit vizesi isteyen ülkeler 2017 listesini sizler için aşağıda sıraladım. Uçak bileti almadan önce mutlaka bu listeye göz atın…
0 Paylaşım
0
0
0

Havaalanı transit vizesi isteyen ülkeler 2017 listesini sizler için aşağıda sıraladım. Uçak bileti almadan önce mutlaka bu listeye göz atın.

AVRUPA Havaalanı Transit Vizesi İsteyen Ülkeler

Almanya

Almanya Havaalanı Transit Vizesi
Almanya Havaalanı Transit Vizesi

Geçerli bir ABD, Japonya veya Kanada vizeniz varsa yada Schengen vizeniz ile bir Avrupa ülkesini ziyaret ediyorsanız transit vize almanız gerekmiyor. Yeşil pasaporta sahipseniz de transit vize almanız gerekli değildir. Cologne/Bonn, Düsseldorf, Frankfurt/Main, Hamburg veya Munich Havalimanından Schengen bölgesi dışında bir ülkeye gidecekseniz de transit vizesi almanız gerekli değil. Detaylı bilgi için Almanya Transit Vizesi yazımızı okuyabilirsiniz.

İngiltere

İngiltere Havaalanı Transit Vizesi
İngiltere Havaalanı Transit Vizesi

Geçerli bir ABD, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, İrlanda veyaSchengen vizeniz varsa havaalanı transit vize almanız gerekli değildir.

Çek Cumhuriyeti

Çek Cumhuriyeti Havaalanı Transit Vizesi
Çek Cumhuriyeti Havaalanı Transit Vizesi

Yeşil pasaporta sahipseniz havaalanı transit vizesi almanız gerekmez yada Norveç, İzlanda, Schengen vizelerinden birine sahip olmanız gerekli.

İsviçre

İsviçre Havaalanı Transit Vizesi
İsviçre Havaalanı Transit Vizesi

Schengen, Kanada, Japonya veya ABD vizesi sahipleri havaalanı transit vizesi almaları gerekmiyor. Diplomatik pasaport sahiplerinin de havaalanı transit vizesi alması gerekli değildir.

Yunanistan

Yunanistan Havaalanı Transit Vizesi
Yunanistan Havaalanı Transit Vizesi

Geçerli bir Schengen vizeniz yoksa havalanı transit vizesi almanız gereklidir. Yeşil pasaporta sahip Türk vatandaşları hariç.

AMERİKA Havaalanı Transit Vizesi İsteyen Ülkeler

ABD

Amerika Havaalanı Transit Vizesi
Amerika Havaalanı Transit Vizesi

ABD’de havaalanlarında transit vizeniz olmadan geçiş yapamazsınız.

Kanada

Kanada Havaalanı Transit Vizesi
Kanada Havaalanı Transit Vizesi

Kanada her türlü pasaporta havaalanı transit vizesi istemektedir. Bu ülkeden aktarma yapacaksınız mutlaka 3 hafta öncesinden havaalanı transit vize başvurusu yapmanız gerekmektedir.

# Transit Vize İsteyen Ülkeler 2018 güncel yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Havaalanı transit vizesi isteyen ülkeler yazımız hakkında sorularınızı bize yorum kısmından iletebilirsiniz. Bizi Facebook‘tan takip etmeyi unutmayın.

Mutlu ve Cesur Kalın…

0 Paylaşım
51 yorum
  1. Merhaba ben Fransa üzerinden Sırbistan’a bilet aldım 5 saat bekliyecem 2 aktarma da aynı firma transit vize gerekli mi acaba

  2. Merhabalar ben Ukrayna dan Fas a İspanya aktarmalı bilet aldım. Kiwi . Com aracılığıyla ama biletin içeriğinde İspanya vize gerekli diyor çok yazdım size ama tedirgin oldum bi problem olurmu acaba??

  3. Merhabalar, Bilet alacağım ama transit vizeden dolayı tedirgin oldum. ABD den isveçe (stocholm) sonrada ukraynaya (kiev) sonra ankara yani losangeles ankara arasında aktarmalı uçuşta sözkonusu iki ülkede (stocholm(isveç) ve Kiev (Ukrayna)) transit vize ihtiyacım olur mu?
    Bilgilendirirseniz çok sevinirim.
    Bir de kiwi. com dan uygun bilet buldum ama bileti almadan onlara soramıyorum. Onlar sadece uyarı vermiş isveç sorun olabilir diye.
    Türk vatandaşıyım geçerli ABD vizem var
    acil yardımınızı bekliyorum.
    Çok teşekkür ederim

    1. Merhaba, İsveç Türk vatandaşlarından transit vize istemiyor. Ukrayna ise Türkiye’den vize istemeyen bir ülke. Dolayısıyla iki ülkeden de transit vize olmadan aktarma yapabilirsiniz.

  4. Merhabalar. Atina dan brüksel veya berlin aktarmalı USA ya bilet alsam, transit vize ihtiyacı olur mu? 2023 yılına kadar geçerli USA gizem var. Sıkıntı yasar miyim? Bilet fiyatları oldukça pahalı oluyor direk ucunca.

    1. Merhaba, anladığım kadarıyla ilk uçuşunuz Atina’dan olacak? Sanırım Schengen vizeniz yada AB pasaportunuz var. Bu durumda transit vize olmadan AB ülkelerinde aktarma yapabilirsiniz.

  5. merhaba ben brezilyaya aktarmalı uçuş düşünüyorum brüksel ve portekiz üzerinden ´,transit vize alamam gerkiyormu acil cevap lütfen

      1. hocam iki shengen ülkesi havaalanını kullanacam.sorularda sanki öyle bi soru görmüştüm aktarma noktası iki shengen ülkesisyse almak gerekiyormuş bu konuda bilgilendiriseniz…rota şu şekilde gürcistan (tiblis)- belçika (brüksel)- portekiz(lizbon) -inecegim yer brezilya iki aktarma noktası shengen please help me

        1. Anladım avrupada iki havalimanını aktarma yapmak için kullanamazsınız. Avrupa ülkeleri içinde 1’den fazla aktarma yapacaksanız eğer, bunun için schengen vizesi almanız gerekli.

  6. Merhabalar,
    Belçika/Brüksel aktarmalı Dominik Cumhuriyeti’ne gitmek istiyorum. Daha önceki yorumlarda okuduğum kadarıyla Belçika için transit vizeye ihtiyacim yok. Yalnız merak ettiğim konu şu bileti almak istediğim acenta iki uçuş için iki farklı biletlendirme yapicak. Yani bu da iki farkli pnr olacagi icin tekrar boarding pass almam anlamina geliyor. Bu durum kafami karıştırdı. Yardımcı olursanız sevinirim. Çok teşekkürler.

  7. Serdar bey dominic cumhuriyetine Almanya aktarmalı gideceğim transit vize almam gerekiyor mu ?

  8. Bilgi için teşekkürler serdar bey. İlk defa aktarmalı bir yolculuk yapmayı düşünüyoruz. Çocuklarımız olduğu için biraz endişeliyiz. Geçiş kolay oluyor mu? yani tekrar pasaport kontrolü bilet check in yapılıyor mu? havaalanın da yönlendirme felan yapılıyor mu? Şimdiden teşekkürlerrr

    1. Ukrayna’da havalimanına indiğinizde gidebileceğiniz 2 alan var 1’incisi pasaport kontrolü. Burası Ukrayna’ya giriş yapmak isteyen yolcular için gitmesi gereken alan. 2’incisi ise Transfer bölümü. Burası ülkeye giriş yapmadan aktarma yapacağınız alan. Siz uçaktan indiğinizde gözünüz tabelalarda olsun. Transfer yazan tabelaları takip edin. Pasaport kontrolüne girmeden İstanbul uçağınızın kalkacağı kapıya (Gate) ulaşabilirsiniz.

  9. Merhabalar. Brüksel den Ukrayna aktarmalı İstanbul gitmeyi düşünüyoruz. Acaba Ukrayna transit vize ister mi?

  10. Merhaba , İstanbul – Hollanda – Galler gidiş , Galler – Hollanda – Fransa – İstanbul dönüş için transit vizeye ihtiyacım var mı? Fransa konsolosluğunun sayfasında şu yazı var ama : Resmi pasaport sahibi değilseniz ve Schengen ülkelerinden alınmış yasal bir izniniz bulunmuyorsa Fransa transit vizesi almanız zorunludur.

    1. Merhaba, Galler’e gidişiniz sırasında transit vizesi lazım değil fakat dönüşünüzde schengen vizeniz olmak zorunda. Üçüncü bir ülkeye seyahat etmek için Schengen bölgesi içinde en az iki defa aktarma yapılacaksa Schengen vizesi almak şarttır.

  11. Merhabalar simdi ben meksika vizemle Belçika üzerinden transit vize olmadan geçip gidebiliyormuyum yani elimi kolumu sallayarak abi Otel Rezervasyonu. Ve gidiş donus biletim varken

  12. Merhabalar Amerika vizem var ve almanya yada isviçre üzerinden istanbul-miami bileti almak istiyorum transit vizeye ihtiyacım varmıdır

  13. Merhaba ben Meksikaya seyahat etmek ıstıyorum cogu hava yolu fransa aktarma yapıyor .
    Türkıye>Fransa>Meksika için meksika vizesi dışında transit vize alamam gerekiyormu

  14. Merhaba eşim ile beraber küba’ya gideceğiz ben TC vatandaşıyım eşim Ukrayna vatandaşı Kanada, Ukrayna vatandaşlarından transit vize istiyormu. teşekkü ederim

  15. Dominik Cumhuriyetine seyahet edecegim ama gidis fransa aktarmali donus belcika aktarmali, ve disisleri bakanliginin verdigi bilgide transit vizeye ihtiyac oldugu yaziyor. Bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.
    Bekleme suresi fransada 4 saat belcikada 1.5 saat.

    1. Belçika, “A” ve “B” olmak üzere iki tip transit vize uygulamaktadır. A vizesi, havalimanlarında gümrüklü bölge içinde dolaşmaya izin vermekte olup, vatandaşlarımız için gerekmemektedir. B vizesi ise 3 günlük geçerlilik süresi çerçevesinde havalimanından çıkmaya olanak tanımaktadır. Karayolu ile seyahat edecek kişiler için B vizesi geçerlilik süresi 5 gündür. Kaynak: http://www.mfa.gov.tr/belcika.tr.mfa
      Fransa içinde aynı durum geçerlidir. Yani transit vizesi almanız gerekmiyor Kadir bey.

  16. Hollanda ve Fransa için transit vizeye gerek yok demişsiniz ancak bu durum Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahipleri için de geçerli mi? Ben de birkaç gün sonra İstanbul’dan Lima’ya (Peru) uçuş yapacağım. Gidişte aktarma Fransa Charles de Gaulle Havalimanından, dönüş ise Amsterdam Schipol Havalimanından olacak…

  17. MERHBA KASIM AYINDA GİDİŞ AMSTERDAM , ARALIK AYI DÖNÜŞ PARİS AKTARMALI 20 GÜNLÜK SEYAHAT PROGRAMIM VAR AKTARMA SÜRELERİ 18 SAAT İLE 29 SAAT
    TRANSİT VİZE ALMAM GEREKİYORMU

      1. kusura bakmayın eksik yazmışım gideceğim ülke peru ve aktarmada bekleme süreleri çok uzun mesela 18 saat bitanesi yinede transit vize gerekmezmi

        1. Türkiye > Hollanda > Peru ve Peru > Fransa > Türkiye uçuşunuz olacak anladığım kadarıyla. Bu durumda da transit vizesi almanı gerekmiyor. Sadece aktarma süresi boyunca hava limanının dışına çıkamazsınız. Hava limanında pasaport kontrolünü geçmeden uçağınızın kalkacağı bölümde beklemeniz gerekli.

  18. Merhaba , aralık ayında Venezuela’ya Madrid üzerinden aktarmalı uçuşum var acaba Madrid’te transit vize isterler mi ?

  19. Merhabalar Serdar bey Ukrayna Belgrad Stockholm (İsveç) aktarmamiz var acaba İsveç bizden transit vizesi​ istermi? Teşekkürler iyi geceler

  20. Kanadada okuyan oglum polonya aktarmali olarak istanbula gelecek. Polonya transit vizesi ister mi acaba?

  21. Buket Hanım gerçekten çok teşekkür ederim amerika uçuşum için almanya üzerinden aktarma yapıcaktım çok endişeliydim heryerde transit vize gerekiyor yazarken sizin ABD vizeniz olması durumunda transit vize ihtiyacınız yok konusundaki vermiş olduğunu bilgiye güvendim ve gerçekten sorunsuz olarak aktarmamı gerçekleştirdim bilgileriniz çok kesin ve net tekrar teşekkür ederim .

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

You May Also Like