15 Tatilde Gidilecek Vizesiz Ülkeler

Kocaman bir yarı yıl geçirmiş çocuklar ilk kısa dönemli tatillerini ip çekerken siz ebeveynleri olarak tabi ki (gelecek karneye göre) onlara ne hediye edebilirim diye düşünüyorsunuz…
0 Paylaşım
0
0
0

Kocaman bir yarı yıl geçirmiş çocuklar ilk kısa dönemli tatillerini ip çekerken siz ebeveynleri olarak tabi ki (gelecek karneye göre) onlara ne hediye edebilirim diye düşünüyorsunuz muhtemelen. Her şeyin en iyisine, en güzeline layık olan çocuklar bizim aydınlık geleceğimiz için birer mihenk taşıdır. Bu sebeple de dünyayı tanımaları için bir fırsat verebilirsiniz ve birlikte kolaylıkla gidebileceğiniz vizesiz ülkeler seçebilirsiniz.

Hayatlarınızı onlar üzerine kurup, elinizden geldiğince onlara en iyi eğitimden, en iyi hayat standartlarına kadar her şeyi vermeye hazırsınız. Hal böyle olunca çocuklar bir şey istediklerinde akan sular duruyor. İşte tüm bunların bilincinde olan bizlerde siz ve çocuklarınızı düşünerek onlara harika bir yarı yıl tatili geçirtebilmeniz için bir kaç gezi önerisi hazırladık. 15 tatilde gidilecek vizesiz ülkeler 2020 hadi yazıyı okuyun… 🙂

2020 15 Tatil Ne Zaman?

22 Ocak 2020 – 2 Şubat 2020 tarihleri arasında aşağıdaki ülkelerden birini seçip ailenize güzel bir 15 gün geçirtebilirsiniz.

15 Tatilde Gidilecek Vizesiz Ülkeler 2020 Listesi

1- Karadağ

Karadağ
Karadağ – 15 Tatil

İnsanların hep imrenerek baktığı küçük ama bir o kadar da meşhur ülke Karadağ. Aileniz ile birlikte kolaylıkla gidebileceğiniz Karadağ’da çevre gezisi turlara hep birlikte katılabilir ailecek güzel anılar biriktirebilirsiniz. Bu şekilde de çocuklarınızın hem genel kültürü, merakı ve keşfetme arzusunu tetiklemiş olacaksınız. Karadağ Gezilecek Yerler yazımızı da okuyabilir fikir edinebilirsiniz.

2- Bosna Hersek

Bosna Hersek
Bosna Hersek – 15 Tatil

Bosna Herkes başlı başına bir tarih kokan ülke. Eski tarihlerde geçirdiği kötü günlerin yaralarını sarmaya hala devam eden, bir yandan da bu acı dolu günlerin kayıplarını yad etmeye çalışan bir ülke. Gidince göreceğiniz bir çok tarihi mekan ve sokakta yürürken bile hissedeceğiniz buruk hava sizi eskiye götüreceği gibi çocuklarınız içinde I. Dünya Savaşı’ndan bugüne kadar ki tarihi gezip görerek öğreneceği güzel bir tarihi gezi olabilir. Bosna Hersek ile ilgili Saray Bosna ve meşhur Mostar yazımıza ulaşmanız için tıklayın.

3- Sırbistan

Sırbistan
Sırbistan – 15 Tatil

Sırbistan eğlenceli bir ülke aslına bakarsanız. Bana göre hatta küçük İstanbul bile diyebilirim. Caddeleri sokakları hep bana İstanbul’u anımsatmıştır. Ailecek gideceğiniz gezinizde Sırbistan’ı tercih edecekseniz Belgrad ve Niş yazılarımızı okumanızı tavsiye ediyorum.

4- Gürcistan

Gürcistan
Gürcistan – 15 Tatil

Türkiye’nin öbür ucunda bulunan Gürcistan kimlikle bile gidebileceğiniz bir ülke olması açısından size avantaj kazandıran bir seçenek olabilir. Bavulunuzu toplayıp hadi gidiyoruz diyebileceğiniz Gürcistan’da yapılacak en güzel şeylerden biri doğa ve park gezileri, açık hava aktiviteleri, şehir turları, müzeler ve bir çok gezilesi sokak mevcut.

5- Güney Afrika Cumhuriyeti

Güney Afrika Cumhuriyeti
Güney Afrika Cumhuriyeti – 15 Tatil

Afrika’ya gidip ne yapacağım der dediğinizi duyar gibiyim. Aklınıza bunu getirmemeniz için bir çok sebep sayabilirim size ama hepsi burada sayfalar alır o yüzden bir kaçı için size tavsiye verip kenara çekiliyorum siz gerisini halledersiniz. 🙂 Mombasa ve Nairobi yazımıza ulaşmak için tıkla.

6- Makedonya

Makedonya
Makedonya – 15 Tatil

Havası soğuk insanları sıcak bir ülke. Yabancılık çekmeyeceğiniz bir çok türk pazarı ve pazarcıları ile Makedonya’da gezeceğiniz bir çok yer mevcut. Bunun için Makedonya gezilecek yerler yazımızı okuyabilirsiniz.

7- Kosova

Kosova
Kosova – 15 Tatil

Kosova’ya gittiğiniz zaman çocuklarınıza göstereceğiniz ilk yer ilginç bir tasarıma sahip olan Kosova Ulusal Kütüphanesi olmalıdır. 1944 yılında inşa edilen kütüphanenin amacı Kosova’nın belgelerini ve entelektüel mirasını toplamak, korumak, tanıtmak ve erişilebilir kılmaktır. Kosova Gezilecek Yerler yazımız için tıklayın.

8- Avusturalya

Avusturalya
Avusturalya – 15 Tatil

Genellikle sıcak havaya sahip olan bu kanguru ülkesi gidilebilecek uzun bir yolculuk olabilir. Ama gittiğinize değecek kadar güzelliklerle karşılaşacaksınız. Soğuk bir tatil geçirmek istemeyenler bu okyanusya ülkesinde Kakadu ulusal parkını ve Sydney’i mutlaka görün.

9- Madagaskar

Madagaskar
Madagaskar – 15 Tatil

Kayıp cennet olarak adlandırılan Madagaskar filmlere konu olmuş bir isim olarakta oldukça meşhurdur. Gidipte gezebileceğiniz ailecek keyif alacağınız eğlenceli bir gezi olacaktır sizin için.

10- Endonezya

Endonezya
Endonezya – 15 Tatil

Harika bir ülke. Uzun ve yorucu bir yolculuktan sonra göreceğiniz harika bir çok manzara sizleri bekliyor olacak. Eşiniz ve çocuklarınızla birlikte sıcak bir sömestr tatili geçirmek için tercih edilebilen bir yer diyebilirim. Bali Gezi Rehberi yazımız için tıklayın.

15 tatilde gidilecek vizesiz ülkeler 2020 yazımız hakkında düşüncelerinizi bizimle paylaşmaktan çekinmeyin. Ayrıca bizi Facebook sayfamızdan da takip edebilirsiniz.

0 Paylaşım
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

You May Also Like